Culinar

Cei mai buni ficăței de pui. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Publicat: 12 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cei mai buni ficăței de pui. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Ficățeii de pui la tigaie făcuți cu usturoi, ceapă și pătrunjel sunt gustoși, sățioși și ideali de pregătit la mesele de sărbătoare.

Multe gospodine vor să afle cum pot găti acasă cei mai buni ficăței de pui. Aceșta pot fi făcuți cu un sos delicios dulce-acrișor sau pot fi serviți împreună cu un piure cremos și gustos asezonat cu o salată asortată. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă.

Cei mai buni ficăței de pui

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat gustos, sățios și ușor, putem face rapid cei mai buni ficăței de pui. Aceștia se prepară imediat, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Mâncărurile cu ficat de pui sunt rafinate, delicioase și ușor de făcut acasă. Pe lângă o porție de cei mai buni ficăței de pui putem face la mesele de sărbătoare și nu numai o tocană de legume cu orez. Tocănița cu legume este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Pentru iubitorii de preparate din carne ideale sunt niște șnițele de porc făcute cu ou și făină. Acestea se servesc simple sau împreună cu o salată cu verdețuri și legume proaspete. La mesele festive și nu numai putem face rapid o mâncare din cei mai buni ficăței de pui. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta care te va ajuta să obții o mâncare delicioasă

Pentru o mâncare din cei mai buni ficăței de pui vom avea nevoie de 750 g de ficăței de pui, 500 ml de lapte, 6 căței de usturoi, 1 ceapă, 150 ml de ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de boia de ardei, 1 legătură de pătrunjel verde, sare și piper după gust. Mai întâi se spală ficățeii de pui și se țin în lapte rece timp de 30 de minute. După aceea se scot din lapte și se lasă la scurs.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins, apoi se curăță ceapa, se toacă mărunt și se pune la călit în tigaie. Peste ceapa călită se pun ficățeii apoi usturoiul tocat mărunt. Se lasă ficățeii la gătit timp de 20 de minute, apoi se amestecă ușor pentru o rumenire uniformă. La final, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei.

După condimentare, se mai lasă ficățeii la gătit timp de 15 minute apoi se mai adaugă un pic de usturoi tăiat rondele. După ce se ia tigaia de pe foc se adaugă peste ficăței pătrunjel verde tocat mărunt. Acest fel de mâncare poate fi servit  împreună cu niște cartofi la cuptor cu cimbru și usturoi. Delicioasa mâncărică de ficăței de pui merge perfect cu o pâine de casă crocantă și gustoasă sau cu o mămăligă făcută după rețeta bunicii.

Ficățeii de pui la tigaie făcuți cu usturoi, ceapă și pătrnjel sunt gustoși, sățioși și ideali de pregătit la mesele de sărbătoare. Acest deliciu cu siguranță îi va cuceri pe cei dragi și le va aminti de bucatele alese, sănătoase și savuroase din vremea copilăriei.

Adauga un comentariu