Culinar

Cei mai delicioşi colţunaşi cu afumătură şi varză acră

Publicat: 22 ian. 2020

Plină de probiotice, săracă în calorii şi cu un gust extraordinar, varza murată este un aliment-minune în sezonul rece. Încearcă şi tu această reţetă deosebită de colţunaşi cu varză acră şi afumătură.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200 g făină
    2 ouă
    1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 350 g afumătură
    1 ceapă
    1 lingură ulei

Pentru salata de varză:

  • 1 varză acră mică
    ulei
    piper

Mod de preparare:

Pentru aluat, baţi ouăle cu sarea şi încorporezi făina. Frămânţi până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi deoparte 30 de minute.
Între timp, prepari umplutura. Tai ceapa mărunt şi o pui în ulei încins. Amesteci şi adaugi afumătura cubuleţe. Ţii până se rumeneşte şi dai deoparte.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, decupezi cerculeţe, pui câte o linguriţă de umplutură, apoi o sigilezi în interior. Torni ulei într-o tigaie încăpătoare, aşezi colţunaşii, adaugi apă şi îi găteşti până scade apa, iar ei se rumenesc. Pentru salată, ţii varza la desărat, apoi îi îndepărtezi cotoarele şi o tai fideluţă. O storci şi o amesteci, într-un castron, cu ulei şi cu piper, după gust. Serveşti salata alături de colţunaşi decorată după imaginaţie.



loading...

Adauga un comentariu