Culinar

Cel mai bun pandișpan cu mere rase în aluat. Rețeta care te va cuceri imediat

Publicat: 18 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun pandișpan cu mere rase în aluat. Rețeta care te va cuceri imediat
Pandișpanul cu mere rase în aluat este pufos, gustos și poate fi servit la orice masă și la orice ocazie.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cel mai bun pandișpan cu mere rase în aluat. Acesta este pufos, gustos și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final vom obține un desert pe placul tuturor celor de la masă. Iată rețeta care te va cuceri imediat.

Cel mai bun pandișpan cu mere rase în aluat

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert pufos, gustos și aromat, putem face un pandișpan cu mere rase în aluat. Pentru acesta avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu.

Pandișpanul cu mere rase în aluat poate fi servit și dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert savuros. Pentru iubitorii de deserturi cu o textură aerată și cu o aromă deosebită, putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Dacă vrem să oferim checului mai mult gust și un apect festiv, îl putem glasa într-un sos de ciocolată sau de caramel.

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideală este o prăjitură negresă cu nucă și stafide. Aceasta se face după rețeta bunicii, iar cu un strop de imaginație și îndemânare, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă pufos și gustos

Pentru deliciosul pandișpan cu mere rase în aluat vom avea nevoie de 300 g de făină, 3 mere, 150 ml de lapte, scorțișoară, 1 pliculeț de praf de copt, 1 portocală, 200 g de zahăr, 50 ml de ulei, 1 linguriță de esență de rom și 1 praf de sare. Pentru glazură vom folosi 150 g de ciocolată neagră, 8 linguri de lapte și fulgi de nucă de cocos.

Se curăță merele și se dau prin răzătoare. Merele rase se amestecă împreună cu laptele, uleiul, esența de rom și coaja rasă de portocală. După aceea se amestecă într-un vas separat făina cu praful de copt, zahărul, sarea și scorțișoara și se încorporează făina peste lapte.

Se amestecă totul foarte bine pentru a obține o compoziție cremoasă de pandișpan și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune pandișpanul cu mere rase în aluat la cuptor și se lasă până se rumenește ușor deasupra.

Înte timp se pregătește glazura. Se topește ciocolata pe baie de aburi și se amestecă cu laptele. Se toarnă glazura fină peste pandișpanul pufos și se presară fulgi de cocos. Cu siguranță vom obține un desert perfect.

Pandișpanul cu mere rase în aluat este pufos, gustos și poate fi servit la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pandișpanul poate fi făcut simplu, cu lapte, cu fructe uscate, cu cremă de ciocolată sau de vanilie, cu nucă și stafide. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pndișpanul poate fi ornat cu glazură de ciocolată, cu alune, cu fulgi de cocos sau cu un sos de caramel.

Adauga un comentariu