National

Cel mai longeviv antrenor de tenis din România a împlinit 100 de ani! L-a avut elev pe Ilie Năstase

Publicat: 29 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai longeviv antrenor de tenis din România a împlinit 100 de ani L-a avut elev pe Ilie Năstase
Eugen Vătășescu a fost felicitat de Armata Română

Cel mai longeviv antrenor de tenis din România a împlinit 100 de ani. Veteranul de război, Eugen Vătășescu din Râmnicu Vâlcea şi-a dedicat toată viaţa tenisului. A plecat de jos, de la copil de mingi până la antrenor. În anii în care a practicat tenisul, antrenorul emerit a jucat cu cele mai mari personalităţi ale vremii.

Personalităţi importante din istoria României au jucat tenis cu acesta. Nume precum Petru Groza sau Ioan Gheorghe Maurer sunt doar unii dintre cei cu care a jucat tenis. Ilie Năstase și Ion Țiriac au schimbat cu acesta pase. Ilie Năstase chiar i-a fost elev la un momentdat.

Veteran de război şi antrenor de tenis, Eugen Vătășescu este o lecție de viaţă

Cel mai longeviv antrenor de tenis din România, Eugen Vătășescu, a fost ridicat în 2020 la gradul de colonel. Acest lucru vine şi după ce reputatul antrenor este şi veteran de război. La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, Primăria din Râmnicu Vâlcea i-a oferit un cadou de 1000 de lei, fructe, dulciuri şi numeroase diplome. Darul l-a primit până acum un număr de 18 oameni din Râmnicu-Vâlcea. Nicolae Ciucă a ţinut să îl felicite personal pentru venerabila vârsta atinsă.

Antrenorul emerit a primit, în 2012, un premiu din partea Federaţiei Române de Tenis, premiu acordat pentru cariera de 80 de ani dedicată tenisului. Eugen a fost, pe rând, copil de mingi, jucător dar şi antrenor.

Bătrânul spera la ajutorul autorităţilor

Ajuns la vârsta de 100 de ani, bătrânelul încă spera ca autorităţile se vor ţine de cuvânt. Acesta încă mai aşteaptă titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, titlu asupra căruia se discuta de câţiva ani, dar şi construirea unei săli sau a unui teren de tenis de câmp care să îi poarte numele. Recunoaşterea autorităţilor ar fi una absolut normală dacă e să ţinem cont că, pe lângă întreaga carieră ireproşabilă de antrenor, acesta a luptat şi pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis i-a promis bătrânelului că va vorbi cu primarul din Râmnicu Vâlcea pentru a-l sprijini în demersul său de a construi un teren de tenis. În fond, ar fi o moştenire consistenta pentru generaţiile de copii din oraş.

Mândru chiar şi la 100 de ani! Refuza un ajutor dacă nu are nevoie

Cariera ireproşabilă şi plină de onoare a antrenorului de tenis se poate vedea şi în refuzul acestuia de a primi ajutor din partea Ministerului Apăraţii Naţionale care intenţiona să îi trimit o intendență. „Intendenţa înseamnă cineva care are grijă de tine non-stop sau într-un anumit program. Eu îmi rezolv singur treburile, de ce să ţin omul chinuit lângă mine?”, a motivat antrenorul decizia să.

Apropiaţii săi au mărturisit: „

Societatea şi instituţiile l-au cam uitat. Ici pe colo, când e o zi aniversară şi dă bine o poză la public, îşi mai amintesc de dumnealui. Când ai o astfel de legendă în viaţă ar trebui s-o preţuieşti, să fie permanent în atenţia tuturor, la evenimente culturale, sportive, militare pentru că este un model de viaţă pentru noi toţi”.

Adauga un comentariu