Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cel mai mare câine din lume. Ce înălțime are și ce rasă este

Cel mai mare câine din lume. Ce înălțime are și ce rasă este

25 apr. 2024, 15:13,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Te întrebi care este cel mai mare câine din lume? Există mai multe rase de câini care se caracterizează prin mărimea lor cu adevărat considerabilă. Câinii de vânătoare germani, St Bernards, câinii-lupi irlandezi, Mastiffii englezi și Mastiffii napolitani sunt considerați a fi cei mai mari. Din păcate, câinii de talie mare se luptă adesea cu boli ale sistemului musculo-scheletic. Una dintre cele mai frecvente este displazia de șold.

Ce rasă este cel mai mare câine din lume

Pentru a fi clasificat ca fiind un câine de talie mare, un câine trebuie să aibă o înălțime la greabăn de cel puțin 60 cm. Din cauza dimensiunii lor, astfel de câini au nevoie de mult spațiu pentru a trăi și de multă hrană pentru a le oferi organismului lor suficiente substanțe nutritive.

În Cartea Recordurilor Guinness, titlul de cel mai mare câine de mai mulți ani îi aparține lui Zeus, care măsura 111 cm în înălțime. Acesta a intrat în cartea Guiness în anul 2022 și face parte din rasa dog german (Mare Danez). Acesta are 2 ani și este din Bedford, Texas. Este un animal de companie excelent, puternic și rapid care iubește evenimentele ce implică alergări ori urmăriri. Sunt excelenți câini de pază, loiali, echilibrați și calmi. Câinii din rasa Dog german sunt receptivi și iubitori, în special cu copiii, dar pot deveni suspicioși în fața străinilor.

Pentru că este un câine mare, creat să îndure condiții de muncă dificile, Dog-ul german este neînfricat, rezistent și foarte inteligent. Denumit și Apollo al câinilor, Dog-ul este curajos, rapid, dar și afectuos și devotat stăpânului. Are un comportament echilibrat, este un câine iubitor, protectiv și blând, în ciuda dimensiunii sale uriașe. Câinii de rasă sunt plini de energie, iubesc să sară și să alerge mai tot timpul. Sunt pregătiți oricând de joacă, ba chiar se înțeleg foarte bine la acest capitol cu copiii. Cresc foarte repede și tocmai din acest motiv, în primii doi ani de viață nu trebuie lăsați să alerge prea mult, deoarece ar putea avea probleme cu oasele ori încheieturile.

Cu ce se hrănește câinele

Dieta olimpică a patrupedului conține nu mai puțin de 12 căni de hrană pentru câini ”Gentle Giants” în fiecare zi precum și ocazional un ou prăjit și batoane bully. Proprietara, Brittany Davis, spune că răsfățul său preferat au fost dintotdeauna cuburile de gheață.

Potrivit Clubului American Kennel, Marele Danez descinde din câinii de vânătoare din Evul Mediu. Acest tip de câini sunt predispuși la destul de multe probleme de sănătate și tind să aibă o durată de viață mai scurtă decât alți canini.

Câinele a fost până în 12 septembrie 2023 o vedetă locală, fiind copleșit de atenție și dulciuri atunci când vizita cu ”mama” sa un market local. Zeus a fost declarat ca fiind cel mai mare câine din lume după ce cu un an în urmă, în 2021, Freddy, tot un dog german a murit la vârsta de opt ani. Cățelușa, care locuia în Essex, Anglia, măsura 103,5 cm. Când stătea în picioare pe picioarele din spate, se ridica deasupra oamenilor la o înălțime de 226 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *