Local

Cel mai mare sindicat din Iași, USLIP, scrisoare deschisă către ministrul Educației

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai mare sindicat din Iași USLIP scrisoare deschisă către ministrul Educației

După regretabilul episod de săptămâna trecută, i-am scris doamnei ministru următoarele ( a se citi integral):

„Doamnă ministru, vă rugăm să ne onorați cu o săptămână model în care dumneavoastră invitați toți jurnaliștii pentru a ne demonstra cum se face educație în următoarele situații:
a) înv. primar- clasă cu 33 de elevi, dar nu aleși de doamnă învățătoare pe dosar cu agenda sub braț.
b) o clasă simultan cu 19 elevi ( clasa I, clasa a II-a și a IV-a); vă rog să observați că nu am fost rea să trec clasele din înv. primar toate simultane ( deși sunt clase de genul acesta);
c) înv. gimnazial- simultan: clasa a VII-a, secție maghiară fără manual de Limba română- clasa a VI-a, cu insuficiente manuale de Limba română.
d) înv. liceal- clasă cu 30 de elevi, din care 2 elevi au fost admiși cu media 5 la Evaluarea Națională, 5 cu media 4, iar restul cu media 1.
e) înv. profesional- clasă de 27 elevi care au avut media la Evaluarea Națională sub 3, iar actele de indisciplină sunt măsurate zilnic în caietul cu procese verbale.
După ce trecem de săptămâna model, vă asigur că aveți toată considerația mea!

P. S. Am uitat să menționez că școlile la care veți merge vor fi la 60 km depărtare de domiciliu: vă veți trezi la ora 5, la 6: 00 aveți autobuz, ajungeți în stația de lângă localitatea unde este școala la 7: 40, mergeți pe jos 2, 5 km. După terminarea programului școlar-ora 15: 00, mergeți pe jos 2, 5 km ( 20 min), ajungeți în stație, scoateți plăcuța pe care este scris localitatea de domiciliu ( că să nu fiți confundată cu o femeie de moravuri ușoare și să vă claxoneze tot felul de oameni) și stați la mila celor care trec făcând autostopul. Într-un caz fericit, veți pleca în 20 min. și vă veți urca în mașină cu tot felul de necunoscuți și rugându-vă necontenit lui Dumnezeu să ajungeți teafără la familie. Autostopul vă va lăsa la intrare în oraș, va trebui să mergeți pe jos 2 km până la un mijloc de transport în comun pe care îl veți mai schimba până ajungeți acasă. Ajungeți acasă după minim 2 ore jumate de când ați terminat programul școlar, adică la ora 17: 30. Aveți 30 min pauză și începeți să vă pregătiți intens pentru a doua zi: fișe de lucru, lecții ( clasa a VII-a, secție maghiară nu are manuale), etc.
Vă rog frumos să nu neglijați viața de familie: aveți soț, doi copii și părinți la 50 km!
La sfârșitul lunii, trageți linie în dreptul banilor de navetă: ați cheltuit 630 de lei. Înaintați cererea pentru banii de navetă ( doar 300 pentru că banii dați la autostop nu se pot deconta) și nu uitați să mergeți la Sindicat cu ultimele hârtii depuse în cele patru(!!!) dosare în care ați acționat Primăria în judecată pentru neplata navetei!!!
Vă rog din suflet să nu uitați că sunteți dirigintă, responsabil de comisie metodică, comisia lapte-corn și membră în mai multe comisii!
Cu respect,
UN DASCĂL.”

Adauga un comentariu