National

Cel mai tânăr botoşănean care s-a vaccinat are doar 16 ani. Cum s-a simţit după imunizare

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai tânăr botoşănean care s-a vaccinat are doar 16 ani. Cum s-a simţit după imunizare
Bilanț Covid-19 4 februarie 2021, în România

Cel mai tânăr botoşănean care s-a vaccinat are doar 16 ani şi nu a prezentat nicio reacţie adversă după ce s-a imunizat. În ultima perioadă tot mai mulţi romani se înghesuie la vaccinare pentru a putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie.

În Botoşani, un tânăr de doar 16 ani a devenit cea mai tânără persoană care a primit doza de vaccin.

Cel mai tânăr botoşănean care s-a vaccinat s-a simțit bine după imunizare

Adolescentul de 16 ani, instituționalizat, este unul dintre beneficiarii Centrului ”Sfântul Mina” din Botoșani, unitate aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Sursa citată mai informează că până acum nu exista reacții adverse la niciunul dintre botoșănenii vaccinați, în afara unor dureri locale, frisoane ușoare sau ușoară urticarie.

Cel mai bătrân român care s-a vaccinat are 105 ani

Daca cel mai tânăr botoşănean care s-a vaccinat are doar 16 ani, cel mai bătrân român care a primit doza impotriva COVID-19 are 105.

Un bătrân de 105 ani din Cluj s-a vaccinat, iar la numai 5 minute, a fost în stare chiar să acorde un interviu. Astefl, la vârsta lui, a devenit cel mai bătrân roman care s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Se numeşte Iosif Rus şi este veteran de război, dar şi fost profesor de muzică. Cu sclipire în ochi, bătrânul a declarrat că are încredere în medici şi că, oricum, doar imunizarea ne poate ajuta să revenim la o viaţă normală, notează stirileprotv.ro.

Iosif Rus: ”Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân. Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia” a spus curajosul Iosif Rus.

Pesemne că înţepătura nu i-a generat nicio problemă şi nu a fost deloc dureroasă, vârstnicul de 105 ani, la numai 5 minute de la vaccinare, a acordat un interviu şi a arătat extrem de vioi.

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer a ajuns în România

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer a ajuns în România. Alte 95.940 doze de vaccin au fost livrate marți, 26 ianuarie, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că transportul către centrele de stocare este asigurat de către firmă producătoare, inclusiv pe cale terestră.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Adauga un comentariu