Astăzi, 29 aprilie 2025, la Universitatea de Științele Vieții din Iași are loc cea de-a doua ediție a conferinței internaționale „Viitorul producției agroalimentare – Soluții agricole inteligente în contextul schimbărilor climatice”.
Evenimentul reunește experți din Regatul Țărilor de Jos și România, antreprenori și cercetători care vor prezenta tehnologii și bune practici pentru o agricultură sustenabilă și adaptată la schimbările climatice.
Conferința include și o zonă expozițională cu soluții inovatoare din sectorul agricol și produse locale.
Participarea este gratuită, pe bază de înscriere. Mai multe detalii puteți consulta AICI!
„Suntem bucuroşi să fim gazda celei de-a doua ediţii a simpozionului organizat împreună cu Ambasada Olandei în Bucureşti şi cu asociațiile de fermieri din zona Moldovei în ceea ce priveşte noile tehnologii utilizate în agricultură în condiţiile schimbărilor climatice care de la an la an sunt tot mai profunde şi cu implicaţii negative foarte importante în ceea ce priveşte nivelul producţiei agricole. Dacă avem în vedere influenţa negativă a schimbărilor climatice din ultimii ani, sigur că ne gândim că fermierii au dificultăţi foarte mari în a îşi achita facturi, plăti băncile şi leasingurile şi aici cred că rolul unităţilor de cercetare ale universităţilor de profil în colaborare cu firmele care produc echipamente noi şi de ultimă generaţie este de a găsi soluţii şi asigur nivelul cantitativ şi calitativ pentru întreaga populaţie. Este o provocare uriaşă cu care fermierii şi cei implicaţi în sfera producţiei agricole, inclusiv în cercetare şi învăţământ nu s-au mai întâlnit încă. Toate schimbările trebuie contracarate, pentru toate modificările climatice trebuiesc găsite soluţii, cultivare de noi soiuri şi hibrizi rezistente la temperaturi ridicate şi secetă, tehnologii prietenoase cu mediul pentru că nu doar nivelul producţiei a ajuns să conteze, ci şi calitatea acesteia, dar mai ales influenţa pe care tehnologiile agricole le au asupra mediului: gradul de poluare sau de reducere a poluării, modul în care este conservată apa şi modul în care este sechestrat în sol, sunt chestiuni care stau pe agenda politicii agricole comune a UE şi fermierii din România sunt interesaţi de aceste certificate de carbon care vor asigura venituri suplimentare fermierilor care utilizează tehnologii conservative, tehnologii pe care universitatea noastră le promovează de la studenţi, masteranzi şi fermierii care revin din timp în timp pentru cursuri de perfecţionare şi workshopuri pentru a asigura reducerea cantităţilor de carbon care sunt eliminate în atmosferă şi care încearcă să reducă încălzirea globală”, a transmis rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu.
Iaca o poza cu PROSTI !!!!!!!!!!!!!!!!
Singurul jurnal care evidențiază un specimen ……….. .