National

Cele mai afectate județe de coronavirus. Pe ce loc se află Bucureștiul

Publicat: 10 aug. 2020
Cele mai afectate județe de coronavirus
Weekend-ul a adus o nouă avalanșă de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Cele mai afectate județe de coronavirus. Weekend-ul a venit cu un număr mare de noi îmbolnăviri astfel că situația este dezastruoasă. În momentul de față, în Romnânia, bilanțul celor infectați de coronavirus se apropie de 62000 de persoane.

Duminică, 9 august, alte 1.145 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. Astfel, România se apropie de 62000 de cazuri de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate județe de coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, duminică, 9 august, au fost înregistrate 1.145 de noi cazuri de infectare. Aceste cazuri au fost confirmate la 13.353 de teste efectuate.

Dar iată care este topul județelor cu cele mai multe cazuri de coronavirus:
Municipiul București – 201 de noi cazuri
Prahova – 72 de noi cazuri
Argeș – 71 de noi cazuri
Iași – 69 de noi cazuri
Galați – 66 de noi cazuri

De asemenea, în urma retestării, alte 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (72), Argeș (57), Prahova (41), Vaslui (36) și Brașov (32).

În România, de la începutul epidemiei, au fost înregistrate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Până în momentul de față, 30.119 pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, bilanțul total al deceselor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 2.700. Totodată, în acest moment, în unitățile medicale de profil sunt internați 7.640 de pacienți diagnosticați cu CoVid-19.

Ce spune Raed Arafat despre situația actuală

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, trage un semnal de alarmă. Acesta a afirmat că dacă numărul îmbolnăvirilor crește accelerat, va crește, de asemenea, și presiunea pe secțiile ATI.

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților. Acest lucru a apărut în toată lumea. Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Asta arată că deja sistemul sanitar începe să aibă o presiune cel puțin în unele zone din țară. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile ATI în mod deosebit”, a declarat Raed Arafat.

Cele mai afectate județe de coronavirus. Acum, rămâne de văzut câte cazuri noi de îmbolnăviri vor fi în prima zi a săptămânii. De așemenea, autoritățile se așteaptă la o stabilizare a situației.

Adauga un comentariu