Magazin

Cele mai bune șeminee pentru casa ta

Publicat: 21 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune șeminee pentru casa ta

Încă puțin și toamna își va intra pe deplin în drepturi. Temperaturile scăzute și noile cerințe de amenajare necesită o pregătire corespunzătoare. Dacă vrei să oferi atmosferei generale o pată de culoare și un plus de confort șemineul devine alegerea inspirată. Pentru mulți este doar un moft, însă avantajele pe care le oferă sunt diverse – atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Te întrebi de ce ar trebui să alegi un șemineu pentru propria locuință, dar și care sunt cele mai bune modele pentru proiecte case? Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi!

Avantajele instalării unui șemineu

Dacă nu te-ai hotărât încă în privința achiziționării unui șemineu, iată câteva motive pentru care ar trebui să o faci:

  • Oferă plus valoare atmosferei – Șemineul este ideal pentru proiecte case sofisticate, dar care subliniază perfect acel sentiment de acasă. În jurul șemineului te poți aduna cu prietenii și familia și puteți petrece timp de calitate împreună.
  • Contribuie la crearea unui design armonios – În funcție de modelul ales, șemineul poate deveni punctul central din încăpere. Există o varietate de designuri și stiluri disponibile, de la cele tradiționale până la cele moderne sau rustice. De asemenea, poate fi adaptat cu ușurință la dimensiunile spațiului. Mitul conform căruia șemineul nu se potrivește unor proiecte case mici nu este deloc adevărat.
  • Este caracterizat de căldură și confort – Un șemineu poate oferi o sursă suplimentară de căldură în locuință, ceea ce poate fi deosebit de plăcut în timpul sezonului rece. Focul în șemineu creează o atmosferă caldă și relaxantă.

Ce șemineu să alegi?

Alegerea celui mai bun șemineu depinde în mare măsură de preferințele personale, necesitățile specifice și caracteristicile locuinței. Fie că e vorba de proiecte case mici sau de mari dimensiuni, e indicat să iei o decizie personalizată.

Iată care sunt cele mai populare opțiuni în materie de șeminee:

  • Pe lemne – Variante tradiționale, care creează o atmosferă rustică și autentică în casă. Sunt apreciate pentru crearea unui foc real și pentru căldura oferită. Vei avea nevoie, totuși, de un spațiu pentru depozitarea lemnelor. De asemenea, șemineele pe lemne necesită întreținere constantă.
  • Pe gaz – Sunt mai ușor de utilizat comparativ cu cele pe lemne și oferă control mai bun asupra flăcărilor. De asemenea, sunt mai puțin poluante și nu necesită racordare la un sistem de evacuare pentru fum.
  • Electrice – Cele mai bune șeminee pentru proiecte case. Nu necesită etape complexe de instalare și nu funcționează pe bază de combustibil. Poate oferi iluzia flăcărilor prin crearea unor efecte vizuale interesante. De asemenea, asigură o durabilitate sporită și nu elimină mirosuri neplăcute sau deșeuri.

Cu ce se curăță geamul de la șemineu?

Pentru a-i păstra aspectul impecabil, iată câteva sfaturi de curățare a șemineului:

  • Înainte de a curăța geamul, asigură-te că șemineul s-a răcit complet pentru a evita incidentele neplăcute.
  • Poți să folosești un detergent special pentru curățarea geamurilor sau unul destinat curățării cuptorului. Sunt concepute special să descompună grăsimile sau depunerile de funingine.
  • Șterge geamul cu o cârpă din microfibră. Folosește mișcări circulare și nu exercita prea multă presiune.

Îți dorești un ambient cozy pentru sezonul răcoros? Nu ezita să integrezi un șemineu în locuință!

Adauga un comentariu