Actualitate

Cele mai bune si eficiente ingrasaminte naturale pentru florile tale

Publicat: 13 ian. 2020
Cele mai bune și eficiente îngrășăminte naturale
Cele mai bune și eficiente îngrășăminte naturale

Cele mai bune și eficiente îngrășăminte naturale. Pentru a avea flori de apartament sănătoase, acestea trebuie ajutate cu fertilizatori. Însă nu tot ce e natural e și bun pentru toate plantele. Unele îngrășăminte naturale pot produce daune când nu sunt folosite adecvat. Astfel, nu doar lipsa unui anume nutrient poate dăuna, ci și excesul.

Plantele din casa și din curtea ta au nevoie de o îngrijire atentă pentru a crește frumos și a rezista de-a lungul anilor, în fața schimbărilor de temperatură. Așadar, pe lângă apă, florile tale mai au nevoie și de îngrășământ.

Cele mai bune și eficiente îngrășăminte naturale

Este foarte important să folosești îngrășământ, mai ales în perioada de vegetație și de înflorire. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de îngrășământ. Însă acestea sunt de multe ori chimice, dar și costisitoare și ineficiente. Există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra de pe piață. Este vorba despre drojdia naturală.

Crede-mă că ăsta este cel mai bun îngrășământ care îți va asigura o înflorire și o înverzire bogată tot anul! Eu îl folosesc mereu!

Cum se prepară

Pentru acest îngrășământ natural aveți nevoie de: 10 g de drojdie, o lingură de zahăr și 1 litru de apă caldă.

Cele mai bune și eficiente îngrășăminte naturale. Mod de preparare

Drojdia se pune în puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine. După care se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, soluția se diluează într-un litru de apă caldă.

Cu acest îngrășământ, udă plantele o dată pe lună, în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă. În sezonul cald, plantele trebuie udate cu această soluție o dată la zece zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine. Aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei. Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști. Astfel, la primăvară, florile tale vor arăta excelent.

Atenție la sol

Țineți cont întotdeauna de tipul de sol pe care îl îmbunătățiți și de cerințele plantelor când folosiți îngrășăminte naturale. Altfel, rezultatele nu vor fi deloc cele dorite. De exemplu, nu puneți praf de coji de ouă în ghiveciul violetelor. Acestea au nevoie de un substrat acid, nu alcalin. Praful de coji de ouă face însă minuni în cazul roșiilor, de exemplu.

Adauga un comentariu