Magazin

Cele mai bune strategii pentru a economisi bani

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune strategii pentru a economisi bani

Cui nu i-ar plăcea să știe că are o sumă mare de bani pusă de-o parte pentru a o folosi oricând, oriunde? Din nefericire, pusul banilor de-o parte nu este tocmai un obicei adoptat de mulți oameni din țara noastră. Motivele pentru care românii nu au bani economisiți sunt multe, dar cel mai des invocat este cel al veniturilor prea mici. Totodată, mulți recunosc că nici nu s-au gândit foarte mult la acest aspect al vieții lor, preferând să traiscă clipa și să își facă griji pentru economii la vârste mai înaintate. Specialiștii din toată lumea recomandă stabilirea unui plan de economii realizabil încă de la vârste tinere și ne dau mai multe strategii care ar putea să ne ajute la îndeplinirea acestui deziderat:

  1. Metoda 80/20 – poate cea mai ușoară metodă pentru economisit, aceasta presupune efectiv calcularea a 20% dintre veniturile pe o lună și punerea de-o parte a acestei sume chiar în momentul încasării banilor. Această metodă funcționează foarte bine pentru că banii dispar din raza vizuală încă de la început, deci mintea dumneavoastră va crede că are de cheltuit doar 80% din veniturile încasate în acel moment.
  2. Metoda 60/30/10 – o metodă la fel de eficientă ca 80/20, dar care are dezavantajul de a economisi mai puțini bani în același timp. Aceasta presupune existența a 3 recipiente diferite marcate diferit: primul pentru cheltuieli obligatorii, al doilea pentru plăcerile de zi cu zi iar al treilea pentru economii. În aceste recipiente vom împărți veniturile lunare după cum urmează: 60% din acestea în primul recipient, 30% în al doilea și 10% în ultimul. Avantajul în cazul acestei strategii constă chiar în cele 30 de procente care ne permit să ne răsfățăm oricum ne dorim, renunțând astfel la tentația de a ne arunca în contul de economii oricând apare o dorință nouă de îndeplinit.
  3. Metoda ”jocul” – pentru această metodă aveți nevoie de cel puțin 2 prieteni cu care să puneți de-o parte o sumă de bani lunar. Cum funcționează? La sfârșitul lunii fiecare participant va pune de-o parte o suma fixă de bani, aceeași pentru toti trei, care va merge la unul dintre aceștia după un calendar bine organizat. Astfel, fiecărui prieten îi va veni rândul să primească toți banii pe care i-a pus în joc lunile anterioare. De exemplu, daca cei 3 au pus câte 200 de lei de-o parte în luna Ianuarie, primul dintre aceștia va lua banii. În luna următoare, cei 3 prieteni pun din nou 200 de lei fiecare de-o parte, dar este rândul celui de-al doilea prieten să primească toți banii strânși.

Există multe metode pentru a economisi bani, tot ce lipsește majorității oamenilor este voința. Pe de altă parte, nimeni nu este de condamnat, având în vedere lumea plină de tentații în care trăim. Trebuie doar să ținem minte este că există o multitudine de metode prin care ne putem determina să câștigăm bani, tot ce ne lipsește este să o găsim pe cea perfectă pentru noi. Secretul economisirii banilor este găsirea metodei care ne motivează la maxim. În cazul în care simțiți că nu vă poate ajuta nicio metodă dintre cele disponibile să faceți economii, puteți apela oricând la un împrumut rapid, cum ar fi cele de pe site-ul https://banksecrets.dk/, care vă va oferi aproape instant suma de bani de care aveți nevoie.

Adauga un comentariu