Magazin

Cele mai căutate echipamente electrice în 2022

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai căutate echipamente electrice în 2022

Comisia Europeană are în plan accelerarea dezvoltării energiilor regenerabile, astfel doresc impunerea unei noi legislații, în care este obligatoriu ca toate clădirile noi din Uniunea Europeană să instaleze panouri solare pe acoperiș. Știai că în California această lege a intrat deja în vigoare? Comisia pentru Energie din California a aprobat Standardele de eficiență energetică a clădirilor pentru 2019, pe data de 9 mai 2018. În această actualizare s-a decis ca, începând cu anul 2020, toate casele noi construite în California să aibă instalate panouri solare.

Două echipamente electrice foarte populare în ultima vreme:

  1. Panourile solare

Panourile solare sunt o sursă de energie regenerabilă și, cel mai important, gratuită, deoarece captează radiația solară și o transformă în electricitate. 

Avantajele panourilor solare:

– au o garanție de 20-25 de ani;

– investiția inițială este costisitoare, dar este inteligentă pe termen lung;

– energia solară este o sursă de energie gratuită;

– prețul facturii la energie electrică este mult mai scăzut;

– nu necesită costuri mari de întreținere;

– energia solară este o sursă de energie regenerabilă;

– nu produc zgomot.

Dezavantajele panourilor solare:

– costuri ridicate de achiziționare;

– eficiență scăzută atunci când este înnorat sau ploios.

  1. Grupurile electrogene

Grupurile electrogene, cunoscute sub denumirea de generatoare de curent, sunt un echipament care transformă energia mecanică a motorului în energie electrică. Poți găsi foarte multe modele în magazinul Hornbach.

Avantajele unui generator de curent electric: 

– creșterea excesivă a prețurilor la curentul electric în ultimii ani, fac ca achiziționarea unui generator de curent electric să devină una dintre cele mai economice soluții;

– foarte benefic în cazul în care este o pană de curent, deoarece generatorul de curent electric protejează aparatura electrică care este conectată la el; 

– autonomie mare, între 8 și 24 de ore;

– diferite dimensiuni și modele, ceea ce permite o depozitare mai ușoară;

– se recomandă depozitarea generatorului de curent electric în spații lipsite de umiditate și frig.

Dezavantajele unui generator de curent electric:

– produce un zgomot puternic;

– în funcție de modelul generatorului de curent electric ales, acesta poate avea randament scăzut, de obicei dacă este pe benzină sau poate avea un grad scăzut de autonomie, de obicei dacă este pe motorină.

Dacă te gândești să achiziționezi un generator de curent electric, probabil te gândești dacă acesta să fie un generator de curent pe motorină sau un generator de curent pe benzină. Ia în considerare că generatorul de curent pe motorină are un consum de combustibil mai mic decât generatorul de curent pe benzină, dar poluează mai mult. Generatorul de curent pe motorină este mai potrivit dacă dorești să folosești generatorul de curent o perioadă de timp mai lungă, deoarece generatorul de curent pe benzină are nevoie de reparații constant și se uzează mai repede. Prețul unui generator de curent pe motorină este mai mare decât prețul unui generator de curent pe benzină. 

În prezent, generatoarele de curent electric și panourile solare sunt cele mai bune surse alternative de energie, deoarece reprezintă o investiție pe termen lung, sunt foarte utile și devin din ce în ce mai accesibile. 

Sursa foto: freepik.com.

Adauga un comentariu