Prima pagină » Magazin » Cele mai cunoscute diete pentru slabit
Cele mai cunoscute diete pentru slabit

Cele mai cunoscute diete pentru slabit

01 mart. 2021, 10:34,
în Magazin

A avea o silueta de invidiat este visul majoritatii oamenilor. Insa nu toate dietele pot fi la fel de eficiente si, cel mai important, sigure. Nimeni nu vrea sa sufere de crize de foame, slabiciune, ameteli, iritabilitate, anemie si gastrita. Toata lumea vrea sa se bucure de deliciile preferate, sa nu se ingrase si sa fie totusi intr-o dispozitie buna.

O alimentatie necorespunzatoare nu te va ajuta sa slabesti, chiar daca pedalezi activ pe bicicleta (de exemplu). O dieta selectata in mod necorespunzator poate duce la aparitia unor boli sau afectiuni sau le poate agrava pe cele existente.

Este important sa pierzi kilogramele in plus treptat, deoarece pierderea drastica in greutate este destul de daunatoare pentru organism. Iata care sunt cele mai cunoscute diete pentru slabit si care si-au demonstrat eficienta de-a lungul anilor.

Dieta Dukan

Aceasta este o dieta proteica care se bazeaza pe respingerea aproape complet a carbohidratilor. Pierre Dukan a asigurat ca poti manca asa tot timpul, diversificand meniul. Si totusi, dieta creata de Dukan nu este potrivita pentru toata lumea, ci doar pentru cei care au nevoie sa slabeasca 10 kg sau mai mult si care sunt gata sa astepte o luna sau mai mult pentru rezultate.

Trecerea la o dieta fara carbohidrati are loc in mai multe etape. In primul rand se inlocuiesc complet carbohidratii cu proteinele. Trebuie sa alternezi legumele si proteinele ​​pentru a-ti stabiliza greutatea. Apoi, poti introduce putini carbohidrati in dieta, dar ponderea lor nu ar trebui sa depaseasca 10% din numarul total de produse.

Dieta Dukan este conceputa pentru cateva luni, in functie de greutatea initiala. Poti manca orice cantitate de mancare in orice moment, principalul lucru fiind acela de a respecta urmatoarele reguli:

  • Orice carne grasa este exclusa din dieta. Raman doar pui sau curcan fara piele; este permis si orice peste (la gratar, abur, fiert) si orice fructe de mare
  • Sunt permise produsele lactate cu continut scazut de grasimi, precum si iaurturile dulci cu arome naturale (vanilie, nuca de cocos, etc.)
  • Zaharul este interzis, iar sarea este consumata in cantitati cat mai mici. Sunt premise inlocuitorii zaharului, condimentele naturale, sosurile (mustar, soia, etc.).
  • Dupa cateva zile este permisa introducerea unei cantitati nelimitate de legume in dieta, atat crude, cat si fierte sau la abut (cu exceptia celor amidonice – cartofi, fasole, orez).
  • Este necesar sa consumi o lingura de tarate de ovaz pe zi.

Dieta japoneza

Motto-ul dietei japoneze este moderatia! Continutul sau scazut de calorii da rezultate tangibile si nu ar trebuie sa afecteze sanatatea. Dieta de doua saptamani te va ajuta sa slabesti pana la 6 kg.

Dieta japoneza este alcatuita din alimente simple care nu au nimic de-a face cu bucataria traditionala japoneza. Denumirea dietei este o referinta la dieta japoneza. Conform traditiei din aceasta tara, orice masa este foarte moderata, dupa care apare o usoara senzatie de foame.

Potrivit unor rapoarte, japonezii consuma cu 25% mai putine calorii decat oamenii din alte tari. Mai mult, toate alimentele sunt sarace in calorii si sunt variate.

Dieta japoneza promoveaza eliminarea toxinelor, iar rezultatul dureaza mult timp chiar dupa ce regimul alimentar s-a terminat. In timpul dietei trebuie sa bei cel putin 2 litri de apa, sa nu consumi zahar, faina, alimente grase si condimentate.

Sunt excluse fructele si legumele dulci, cum ar fi bananele, strugurii, sfecla. Toate produsele sunt selectate in asa fel incat sa satureze organismul cat mai mult, reducand in acelasi timp caloriile.

Dieta Rina

Dieta Rina de 90 de zile este o dieta de slabit cunoscuta in intreaga lume si folosita chiar si de unele personalitati publice. A fost testata de mii de oameni care au dorit sa scape de kilogramele in plus si toti cei care nu au intrerupt programul au fost multumiti de rezultate obtinute.

Scopul acestei diete nu este doar de a scapa kilogramele in plus, ci si de a accelera si a schimba procesele metabolice. Dupa acest timp, cei care slabesc nu ar trebui sa “castige” foarte usor kilogramele deja pierdute.

Ideea dietei este de a consuma  alimentele astfel: in prima zi proteine, in a doua zi legume, a treia zi carbohidrati si a patra zi vitamine. Apoi procesul se repeta pana la 90 de zile.

O astfel de dieta este numita una dintre cele mai echilibrate, deoarece in procesul sau alimentele nu se amesteca intre ele, ci se consuma separat. Datorita acestui fapt, tensiunea arteriala si digestia sunt normalizate, iar in acelasi timp se pierde un exces de greutate de 10 pana la 25 de kg (aceste cifre pot varia de la individ la individ)/

Pentru a pierde in greutate este important sa ramai motivat. Incearca, de asemenea, sa faci aceasta perioada cat mai placuta: nu te izola, comunica cu alte persoane, fa plimbari in aer liber, fa sport. Nu uita sa bei cel putin 2 litri de apa plata pe zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`