Actualitate

Cele mai eficiente trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru picioare

Publicat: 28 dec. 2020
baie la picioare cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, iar în ceea ce privește sănătatea picioarelor fgace reale minuni

Este un produs nelipsit din orice bucătărie astfel că poți apela la foarte multe trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru picioare, dacă ai probleme. Pe lângă faptul că este un bun agent de curățare, bicarbonatul poate fi folosit și în tratamentele pentru înfrumusețare. Iar în ceea ce privește sănătatea picioarelor, acest produs face reale minuni.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări. Este într-adevăr un bun agent de curățare pentru diferite tipuri de suprafețe, însă mai are o utilitate foarte importantă pentru sănătatea organismului. Acesta poate fi folosit în multe tratamente pentru înfrumusețare. Astfel, vă prezentăm în continuare câteva trucuri pe care sigur nu veți regreta dacă le încercați.

Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru picioare

Băile cu bicarbonat de sodiu sunt foarte folositoare pentru organism. Pot fi aplicate cu succes de câte ori este necesar. Mai mult, ajută și în prevenirea unor probleme de sănătate ce vă pot da bătăi de cap, pe termen lung. Iar proprietățile sale antiseptice îl vor transforma în aliatul ideal. O baie cu apă călduță și bicarbonat poate fi aplicată seara sau dimineața la nivelul picioarelor. Este o metodă recomandată pentru cei care vor să aibă o mai bună circulație a sângelui.

Pentru călcâie crăpate

Dacă îți pregătești picioarele pentru încălțările de vară sau pur și simplu vrei să scapi de călcâiele crăpate, bicarbonatul de sodiu îți vine în ajutor. Pune într-un lighean 4 litri de apă caldă, 3 linguri cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de gel de duș. Amestecă bine toate ingredientele ca să se dizolve. Apoi, înmoaie-ți picioarele în apă pentru cel puțin 20 de minute. După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile și călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Clătește-ți apoi picioarele, șterge-le cu un prosop curat și aplică o cremă intens hidratantă.

Pentru mirosul neplăcut al picioarelor

Dacă ai o problemă cu transpirația abundentă a picioarelor, poți apela cu încredere la bicarbonat. Astfel, vei scăpa și de mirosul neplăcut al picioarelor. Pentru aceasta trebuie să dizolvi bicarbonat de sodiu în apa cu care te speli pe picioare. Nu trebuie să faci acest lucru zilnic, ci este suficient să repeți procedeul o dată la două sau trei zile.

Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru bătături și ciuperci la picioare

Pentru a înmuia bătăturile, pune două linguri de bicarbonat de sodiu în apă în care îți inmoi picioarele. Poți adăuga și câteva picături de ulei de lavandă. Lasă picioarele la înmuiat, apoi masează-le cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu, apă și zahăr brun (trei măsuri bicarbonat de sodiu, o măsura apă, o măsură zahăr brun). La final clătește și hidratează cu o cremă.

Iar dacă vrei să scapi de ciuperca piciorului trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lingură de acid boric și cu o lingură de apă călduță. Amestecă până se face o pastă omogenă și curăță-ți zona afectată cu această pastă. După câteva minute clătește piciorul și usucă-l foarte bine. Repetă procesul timp de cel puțin o săptămână, o dată pe zi.

Pentru picioare umflate

Atunci când ai picioarele umflate, bicarbonatul de sodiu e un real miracol. Așadar, nu trebuie decât să îți speli picioarele în apă caldă în care verși câteva lingurițe bune de bicarbonat. Acesta e aliatul picioarelor umflate și îți revitalizează pielea. Acest procedeu e recomandat pentru cei care resimt mereu o stare de oboseală. O să simți diferențele de la prima baie, deoarece circulația sanguină va fi mai bună. Totodată, senzația de picioare obosite și umflate va dispărea.

Așadar, iată la câte trucuri cu bicarbonat de sodiu poți apela pentru a scăpa de orice problemă ai avea la picioare…

Adauga un comentariu