Destinatii turistice

Cele mai frumoase statiuni si plaje din Croatia – FOTO

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai frumoase statiuni si plaje din Croatia - FOTO
Cele mai frumoase statiuni si plaje din Croatia

Cele mai frumoase statiuni si plaje din Croatia. Coasta Croaţiei este una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume. Spectaculoasele sale plaje sunt scăldate de apele albastre ale Marii Adriaticii. În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva din cele mai frumoase plaje şi staţiuni din Croaţia.

Zlatni Rat

Insula Brac este faimoasă pentru plaja Zlatni aât, ce se afla pe coasta sudică a insulei, nu departe de oraşul Bol. Curenţii din Canalul Hvar, aflat în apropiere, au modelat aceasta plajă, într-o limbă de nisip îngustă ce se extinde 400m în apă perfect albastră. Cei care aleg acest loc pot admira panorame superbe peste Adriatica din ambele părţi. Ruinele romane se întrevăd printre pădurile de pini, iar deasupra lor tronează Munţii Vidova, cei mai înalţi de pe coasta Adriatică.

Cele mai frumoase statiuni si plaje din Croatia. Una dintre cele mai moderne

Punta Rata

Punta Rata este una dintre cele mai moderne plaje din Croaţia. Plajă se găseşte în micuţul oraş Brela, pe coasta Dalmată. Punta Rata este înconjurată de livezi de măslini şi curmali, iar casele pitoreşti din Brela formează fundalul perfect pentru cei care se bucura de soare pe această plajă albă. cei care aleg promenadă pot face o plimbare pe faleză mărginită de restaurante, magazine şi cafenele.

Sveti Ivan

Sveti Ivan sau Sf. Ion este una dintre cele mai populare plaje de pe insula Cres. Se afla la marginea pitorescului sat Lubenice, un fort antic construit doar din piatră. Sveti Ivan este de asemenea un loc preferat şi de cei care aleg să facă croaziere de-a lungul coastei croate. Plajă Sveti Ivan nu poate fi accesată decât pe jos.

Plaja Rajska

Aceasta plajă se găseşte în staţiunea Lopar, de pe insula Rab. Plajă Rajska sau Plajă Paradis este una dintre cele mai faimoase de pe coasta Adriatica şi pe bună dreptate. Spre deosebire de celelalte plaje de pe insula Rab, care sunt îndrăgite de nudişti, Rajska este locul perfect pentru vacanţele în familie. Vizitatorii pot înota în apele liniştite şi deloc adânci.

Riviera Makarska

Plaja Makarska Riviera Makarska

Aceasta plajă mai este cunoscută şi sub numele de Riviera Makarska. Se întinde pe 65 km între oraşele Makarska şi Split, pe coasta Dalmată. Oraşul Makarska, aşezat la poalele Muntelui Biokovo, se mândreşte cu un golf pitoresc mărginit de o sumedenie de plaje frumoase cu pietricele. Principala plajă a oraşului se arcuieşte de-a lungul unei faleze plină de palmieri şi cafenele, restaurante luxoase şi magazine.

Plaja Banje

Dubrovnik este una dintre cele mai populare destinaţii din Croaţia, în mare parte datorită nenumăratelor sale plaje superbe. Plajă Banja se afla la est de centrul medieval al oraşului şi este cea mai populară din staţiune. Aceasta plajă cu pietricele este înconjurată de cele mai bune hoteluri din Dubrovnik. Ideal pentru diferite sporturi de apă, oraşul Dubrovnik este de asemenea un loc foarte căutat de celebrităţi.

Plaja Omis

Aflată în oraşul Omni, această bucată de nisip este înconjurată de pini şi arbuşti cu flori colorate, plantaţi pentru a forma o promenadă naturală. Pe plajă Omis putem găsi un nisip fin, răul Cetina fiind cel care aduce aluviuni. Locul este celebru şi pentru canioanele sculptate de acest rău, care formează un peisaj incredibil.


 




Adauga un comentariu