Magazin

Cele mai populare destinații turistice din Europa

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai populare destinații turistice din Europa

Există puține lucruri care ne oferă la fel de multă satisfacție ca descoperire a unui oraș nou, bucuria de a intra în contact cu persoane care provin din alte culturi și posibilitatea de a gusta preparate delicioase din alte colțuri ale lumii. Pe scurt, acestea sunt câteva dintre motivele pentru care micile escapade de weekend sunt atât de populare. Multe dintre acestea sunt accesibile dacă organizarea se face din timp. Având în vedere că setea de cunoaștere este atât de mare, am întocmit o listă cu câteva dintre cele mai populare destinații de vacanță europene.

Escapadă în Budapesta

Budapesta e un loc de poveste a cărui gastronomie, arhitectură și obiceiuri fascinează orice trecător. Istoria acestui loc instalat pe malul Dunării debordează la fiecare colț. Câteva zile de plimbare pe străduțele cochete ale acestui oraș te vor încărca de energie pozitivă și îți vor crea experiențe pe care cu siguranță vei dori să le repeți în viitorul apropiat.

Printre obiective se numără Palatul Regal, Castelul Buda, Podul cu lanțuri, Bazilica Sf. Ștefan, Bastionul Pescarilor, barurile în ruină care au fost conservate și băile termale. Budapesta te lasă cu un gust plăcut, iar acest lucru nu se datorează  numai mâncării delicioase pe care o vei servi în restaurantele selecte.

                                                                                                                        Mică ieșire în Bologna

Cu toate că pare tentant să vizitezi turnul înclinat din Pisa, frumoasele canale venețiene și galeriile cu arcade din Florența, o altă recomandare este Bologna. Un prim motiv pentru a face un scurt popas în fermecătorul oraș este faptul că aici sunt cuprinse toate obiectivele menționate adineauri, dar și pentru că turiștii se regăsesc într-un număr mult mai mic. Drept urmare, prețurile sunt și ele pe gustul tău.

Bologna este în primul rând un oraș cultural, acest lucru datorându-se în principal faptului că găzduiește cea mai veche universitate europeană. Ce poți face aici? Poți face o plimbare pe străduțele întortocheate, poți vedea palate și bazilici impunătoare, poți da o fugă până în vechiul ghetou evreiesc și nu în ultimul rând, poți gusta aperitive așa cum doar în Italia se prepară și poți savura cafea delicioasă.

 

 

 

 

Vacanță cu parfum france

O vizită în Franța nu este completă fără o mică oprire la cazinoul BarrièreD’Enghien-les-Bains. Această locație superbă impune o ținută formală, dar priveliștea uimitoare nu te va face să regreți acest lucru. Situat la 11 km de nordul Parisului, cazinoul instalat pe malul lacului este o adevărată plăcere pentru entuziaștii de poker deoarece oferă 350 de sloturi.

Încă de când a fost fondat, în anul 1901, a trecut prin numeroase schimbări iar în momentul de față arată minunat. Clădirea fabuloasă care poate fi văzută azi oferă o experiență excelentă și îți dă posibilitatea de a juca poker într-un mediu sofisticat.

Diferitele saloane din interiorul clădirii sunt elegante în timp ce restaurantele dintre care poți alege oferă o experiență culinară la cel mai înalt nivel. Mai mult, dacă nu ești adeptul ținutelor sofisticate, este bine să știi că poți juca jocuri de ruletă online, direct de pe telefonul mobil. Varietatea jocurilor de poker disponibilă îți dă senzația că ești într-un cazinou deși joci de pe canapeaua de acasă.

Răsfăț în Lisabona

Pe internet există atât de multe documentare interesante și videouri legate de acest oraș, însă nimic nu se compară cu o vizită la fața locului. Având un aer boem și ușor nostalgic, Lisabona te invită la plimbări romantice pe străduțele sale întortocheate. Dacă asta nu era de ajuns, atunci casele decorate cu plăcuțe de faianță albe și albastre sigur nu vor trece neobservate.

Toate acestea în timp ce viața de noapte este animată de multitudinea de baruri din cartierele Bairro Alto, Baixa și Alfama. Cu toate că o vizită de câteva zile nu îți ajunge pentru a străbate orașul în lung și-n lat, câteva dintre obiectivele principale pot fi bifate într-un weekend. Printre acestea se numără: mănăstirea Dos Jeronimos, turnul Belem, castelul Sao Jorge, Turnul Vasco da Gama și neapărat, o plimbare cu tramvaiele galbene.

Micile escapade de weekend au căpătat o popularitate din ce în ce mai mare în ultima perioadă. Acest lucru se datorează dorinței de a evada din cotidian, de a descoperi locuri noi și de relaxare într-un altfel de cadru. Cu toate că Europa este foarte ofertantă din acest punct de vedere, în rândurile de mai sus au fost înfățișate câteva locuri emblematice care merită vizitate cel puțin o dată în viață.

 

Adauga un comentariu