Local

Celor trei arabi acuzaţi în scandalul spirtului contrafăcut le-a fost respinsă azi contestaţia la prelungirea arestării preventive. Cei trei rămân în arest

Publicat: 29 mai 2020
În baza disp. art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) raportat la art. 204 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi:
1. DAWOUD ZUHAIR ABDEL NABI ALI zis Zaher, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art.192 alin.1 şi 3 C.p. (prin fapta comisă a fost cauzată moartea a nouă persoane), înşelăciune prevăzută de art.244 alin.1 şi 2 C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. (trei acte materiale) cu aplicarea art.77 lit.a şi g C.p.;
2. AHMMED FUAD, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art.192 alin.1 şi 3 C.p. (prin fapta comisă a fost cauzată moartea a nouă persoane), înşelăciune prevăzută de art.244 alin.1 şi 2 C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. (trei acte materiale) cu aplicarea art.77 lit.a şi g C.p.;
3. DAWOUD ABDUL SATAR zis ,,Abed”, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art.192 alin.1 şi 3 C.p. (prin fapta comisă a fost cauzată moartea a nouă persoane), înşelăciune prevăzută de art.244 alin.1 şi 2 C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. (trei acte materiale) cu aplicarea art.77 lit.a şi g C.p.; împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi nr. 103 MP/26.05.2020, pronunţată în dosarul penal nr. 11687/245/2020, încheiere pe care o menţine.
Respinge, ca nefondate, cererile inculpaţilor contestatori, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu o altă măsură preventivă, mai uşoară.
Ia act că inculpaţii contestatori au fost asistaţi de apărătorii aleşi în prezenta cauză. În temeiul disp. art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă pe fiecare dintre contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat. Definitivă. Soluţionată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29.05.2020.

17 morți au fost înregistrați în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med

În urmă cu câteva săptămâni, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat patru percheziții în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat patru percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15 – 24 aprilie, în județul Iași au fost înregistrate zece decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o societate comercială din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar, ulterior, l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au afirmat anchetatorii.

Comentarii
  • Mircea [ DNA, DIICOT dipi pipi doi fara un sfert , plus cele care controleaza; cultele , externele , alba ca zapada si cei 7 barbacoti ] fa-te ca lucrezi] ,,,, plebea este anesteziata si nu ; vede, aude,

Adauga un comentariu