Razboi în Ucraina

Centru comercial din Kiev lovit de o rachetă rusească

Publicat: 21 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Centru comercial din Kiev lovit de o rachetă rusească
Potrivit unui jurnalist, în această dimineaţă, 21 martie, şase cadavre erau întinse în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului

Un centru comercial din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, duminică seara, 20 martie, cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Operaţiunile de salvare au continuat pe tot parcursul nopţii.

Odată cu mall-ul distrus din capitala, în Kiev au fost lovite în ultimele ore și mai multe case, după primele infrmatii autoritățile locale raportând cel puțin patru decese.

centru comercial din Kiev lovit , bombardamente, razboi Ucraina, Kiev
Se pare că toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, de asemenea, şi un club de fitness din parcare

O rachetă rusească a lovit un centru comercial din Kiev

Centru comercial din Kiev lovit de o rachetă rusească. Potrivit unui jurnalist, în această dimineaţă, 21 martie, şase cadavre erau întinse în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului. Mall-ul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Se pare că toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, de asemenea, şi un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o distanţă de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

Serviciile de urgență ucrainene au publicat mai multe înregistrări video cu oameni scoși de sub dărâmăturile mall-ului.

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a postat după miezul nopții două mesaje pe reţelele de socializare în care avertizează cu privire la „mai multe explozii” în cartierul Podil al capitalei.

„În special, conform informațiilor de moment, [au fost explozii în] unele case și într-unul dintre centrele comerciale. „Salvatorii, medicii și poliția sunt deja la locul lor”, a scris edilul.

Într-o altă postare, Vitali Klitschko a spus că salvatorii lucrează pentru a stinge un incendiu mare într-unul dintre centrele comerciale.

„În acest moment – o victimă. Toate serviciile – salvare, medici, poliție – lucrează la fața locului. Informațiile sunt în curs de clarificare”, a precizat primarul din Kiev.

centru comercial din Kiev lovit , bombardamente, armata rusa
Vitali Klitschko, primarul Kievului, a postat după miezul nopții două mesaje pe reţelele de socializare în care avertizează cu privire la „mai multe explozii” în cartierul Podil al capitalei

Indiferent de risc, Ucraina nu va preda Mariupol

Rusia a declarat că Ucraina are timp până luni, 21 martie, să predea Mariupol, iar între orele 10-12, armata va avea mai multe coridoare umanitare în care toţi cei care vor pleca nu vor fi răniți. Ministerul Apărării din Rusia a declarat că militarii care vor depune armele au garanția că nu vor păți nimic și că toate organizațiile internaționale umanitare vor putea lua parte la acest eveniment pentru a garanta o ieșire fără incidente:

Depuneți armele. S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă. Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol” a declarat liderul militar rus Mihail Mizintsev.

Liderul militar a făcut apel și la oficialii ONU, Crucea Roșie şi OSCE să însoţească operațiunea militară pentru a le garanta siguranța celor care se predau. Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică.

Drept răspuns, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a menţionat faptul că țara sa va lupta până la ultimul om şi că nu va accepta pacea dacă acest lucru înseamnă să îi afecteze integritatea teritorială.

Reamintim faptul că un centru comercial din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, iar până în acest moment au fost declarați cel puțin 6 morți.

Adauga un comentariu