Prima pagină » International » Cercetătorii chinezi au descoperit cum cartofii prăjiți favorizează depresia și anxietatea
Cercetătorii chinezi au descoperit cum cartofii prăjiți favorizează depresia și anxietatea

Cercetătorii chinezi au descoperit cum cartofii prăjiți favorizează depresia și anxietatea

28 apr. 2023, 11:03, 2 ,
în International

Cercetare surprinzătoare din China: consumul frecvent de alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, favorizează anxietatea și tulburările depresive. Riscul ar crește de la 7% la 12%, având consecințe negative asupra sănătății mintale.

Studiul aparține unor cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității Zhejiang, un institut prestigios din orașul Hangzhou, și a fost publicat în Pnas. Conform acestuia, cei mai afectați sunt bărbații tineri, scrie Mediafax.

Cartofii prăjiți favorizează depresia și anxietatea

Potrivit medicilor, starea de anxietate și depresie vine din cauza expunerii cronice la acrilamidă, un compus potențial cancerigen care apare în mod natural în produsele alimentare care au amidon, cum ar fi cartofii, pâinea, pizza, biscuiții și cafeaua, în timpul gătitului la temperaturi ridicate.

Acrilamida ar induce, de asemenea, tulburări în creier și neuroinflamare, menționând că expunerea cronică ar da peste cap mai multe grăsimi din organismul nostru.

Cercetarea nu precizează, însă, clar ce înseamnă „consumul constant” de alimente prăjite.

Studiul a implicat peste 140.000 de persoane.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024