International

Ceremonia Reginei Elisabeta a II-a de la Castelul Windsor, locul ei final de odihnă – LIVE VIDEO

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceremonia Reginei Elisabeta a II-a de la Castelul Windsor locul ei final de odihnă - LIVE VIDEO
Ceremonia pentru Regina Elisabeta a II-a la Windsor, locul ei final de odihnă

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a sosit luni după-amiază la Castelul Windsor, unde măreția înmormântării și procesiunii sale de stat din Londra va face loc unei slujbe mai intime în Capela St George înainte ca aceasta să fie înmormântată, alături de soțul ei, Prințul Philip, în o ceremonie privată.

Sosirea reginei, după o călătorie de 25 de mile de la Londra pe un traseu mărginit de zeci de mii de oameni, a fost anunțată de o mare procesiune pe Long Walk, marele bulevard mărginit de copaci care duce la castel.

Zeci de mii de oameni au venit să o vadă procesiunea

Zeci de mii de oameni au urmărit mai devreme cum sicriul reginei își făcea drum într-o mare procesiune pe străzile Londrei, flancat de gărzi de onoare și însoțit de regele Carol al III-lea și de alți membri ai familiei regale, în urma unei slujbe funerare solemne la Westminster Abbey.

„Aici, unde regina Elisabeta a fost căsătorită și încoronată, ne adunăm din întreaga națiune, din Commonwealth și din națiunile lumii”, a spus reverendul David Hoyle, decanul de Westminster, într-o adunare care a inclus peste 100 de persoane.

Cu sicriul reginei în fața decanului, el le-a cerut celor adunați „să plângă pierderea noastră, să-și amintească viața lungă de slujire dezinteresată și cu încredere să o încredințeze îndurarea lui Dumnezeu, făcătorul și mântuitorul nostru”.

 Zeci de mii de oameni au așteptat de-a lungul traseului pe care l-a parcurs cortegiul funerar prin Londra, într-o procesiune grandioasă până la Castelul Windsor.

Regele Carol al III-lea și alți membri ai familiei regale au mers în spatele sicriului

Marea Britanie nu a organizat o înmormântare de stat din 1965, când l-a îngropat pe Winston Churchill, liderul din timpul războiului care a fost mentor pentru o tânără Elisabeta, după ce aceasta a urcat în mod neașteptat pe tron ​​la moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1952.

Regele Carol al III-lea și alți membri ai familiei regale au mers în spatele sicriului, flancați de detașamente ale corpului reginei Gentlemen at Arms, Yeomen of Guard și Royal Company of Archers. Arhiepiscopul de Canterbury, Preasfințitul Justin Welby a rostit un elogiu, amintind de discursul reginei către națiune în timpul pandemiei de coronavirus, în care a promis: „Ne vom întâlni din nou” – titlul unui cântec iubit din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. de Vera Lynn.

După ce un cârniș militar a cântat „Ultimul post”, care semnifică sfârșitul serviciului, mănăstirea și națiunea au tăcut două minute în onoarea reginei. Congregația a cântat apoi „Doamne salvează-l pe regele”, iar flautista reginei a cântat un bocet în timp ce sicriul ei a fost ridicat înapoi pe trăsură. De acolo, cortegiul, lung de o milă și un sfert, a început o rulare impunătoare prin centrul orașului, reluând traseul pe care l-a parcurs, în sens invers, când sicriul ei a fost mutat miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall – un transfer simbolic a reginei, care avea 96 de ani la moartea ei, de la familia ei la statul britanic.

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault”

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină. La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: „Elizabeth II 1926-2022”.

Adauga un comentariu