Actualitate

Cererea de revocare a lui Alexandru Nazare a ajuns la Administrația Prezidențială. Președintele Klaus Iohannis a semnat

Publicat: 08 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cererea de revocare a lui Alexandru Nazare a ajuns la Administrația Prezidențială. Președintele Klaus Iohannis a semnat
Grupul de lucru va reuni experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afara ei

Administraţia Prezidenţială a confirmat joi, că cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor a ajuns la Cotroceni.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare.

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că a transmis şi propunerea ca el să deţină interimar portofoliul Finanţelor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a ministrului Nazare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cîţu anunţase deja că el va fi interimar

„Am avut o discuţie în coaliţia de guvernare marţi seară, i-am cerut ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să demisioneze. Acesta m-a informat că nu doreşte să demisioneze şi doreşte să fie revocat. Azi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare. Am trimis şi cererea de numire a unui interimar, în persoana mea. Precizez că a avut ocazia să demisioneze, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiază. Am făcut evaluare la şase luni de zile, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a declarat Florin Cîţu.

Ulterior, întrebat care este miza revocării, Florin Cîţu a spus că „în cursul zilei de marţi am informat toţi liderii coaliţiei că intenţionez să cer demisia ministrului Nazare. Azi dimineaţă am informat toţi liderii coaliţiei că îl voi revoca, plecând de la refuzul acestuia de a demisiona. Decizia am luat-o după o analiză la şase luni. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanţelor, proiecte importante pentru atragerea de fonduri europene şi reforme fiscale. Eu sunt propunerea de interimar şi mă voi asigura că toate proiectele întârziate vor fi repornite. Miza revocării este o guvernare bună, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene”.

Adauga un comentariu