Economic Local

Cerșetorii de pe bulevardul Ștefan cel Mare, luați pe sus de autorități

Publicat: 17 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cerșetorii de pe bulevardul Ștefan cel Mare luați pe sus de autorități

În această perioadă a anului, tot mai multe persoane fără adăpost apelează la mila trecătorilor în cele mai tranzitate zone ale orașului. Cei mai mulți cerșetori s-au stabilit în zona pietonalului Ștean cel Mare și Sfânt, acolo unde sunt și numeroase persoane care, deși sunt vizibil apte de muncă, apelează la mila trecătorilor, agasându-i. Din acest motiv, autoritățile locale iau măsuri împotriva acestora.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 200 lei, pe numita C.I., domiciliată în municipiul Iași, deoarece a fost depistată pe bulevardul Ștefan cel Mare în timp ce apela la mila trecătorilor”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Numeroase sancțiuni pentru lipsa actelor de reședință

De precizat faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii locali au intervenit operativ la 41 de sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, în urma cărora au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale. Totodată, echipele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene, au legitimat 135 de persoane și au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 13 sancțiuni au fost date pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, iar 5 amenzi conform legilor privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Adauga un comentariu