Prima pagină » Turism » Info Turism » Cetatea Sarmizegetusa Regia. Programul de vizitare s-a modificat pentru perioada de iarnă

Cetatea Sarmizegetusa Regia. Programul de vizitare s-a modificat pentru perioada de iarnă

13 dec. 2019, 11:39,
BZI.ro, în Turism

Cetatea Sarmizegetusa Regia. Veşti foarte importante pentru turiştii care aleg să viziteze cetăţile dacice din Munţii Oraștiei. Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia s-a modificat pentru perioada de iarnă. Astfel, accesul turiştilor va fi permis în incinta monumentului UNESCO doar între orele 10,00 şi 15,00, din această lună până la data de 1 martie, a informat Administraţia sitului istoric.

Cetatea Sarmizegetusa Regia. Zona cetăţii acoperită cu zăpadă

Zona cetăţii din Munţii Orastiei a fost acoperită de zăpadă, motiv pentru care turiştii care urcă pe drumul judeţean cu maşină sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă. Autorităţile le recomandă şoferilor să aibă autoturismele echipate de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile meteo.

Cetatea dacică Sarmizegetusa este administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara din anul 2013. De atunci au fost instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază.

Sarmizegetusa Regia (cea regească) a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei. Acesta a fost folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului din județul Hunedoara.

În acest an, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost vizitată de peste 75.000 de turişti, în creştere cu 25% faţă de anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *