National

Cetățean ceh, prins de polițiștii de frontieră botoșăneni făcând contrabandă cu țigări

Publicat: 01 oct. 2020

Polițiștii de frontieră Stânca au prins un cetățean ceh ce a introdus pentru a doua oară țigări de contrabandă. Acesta poseda 3.000 de țigarete de diverse mărci, cu o valoare totală de 730 lei.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean ceh, depistat pentru a doua oară, în decursul unui an, încercând să introducă ilegal în România țigări de contrabandă.”, a declarat purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Contrabandă cu țigări în județul Botoșani

În data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean ceh, în vârstă de 51 de ani, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autocamion şi remorcă.

În baza profilului de risc și ca urmare a faptului că bărbatul a mai fost depistat încercând să introducă ilegal țigarete în România în decursul acestui an, colegii noștri au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei și a mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în capitonajul cabinei camionului, cantitatea totală de 3.000 de ţigarete de diferite mărci.

Țigaretele au fost reținute de forțele de ordine

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 730 de lei.

Deoarece cetățeanul ceh a încercat să introducă în România produse accizabile de proveniență R. Moldova, de două ori în decursul unui an fără a le declara organelor vamale, polițiștii de frontieră au întocmit pe numele acestuia lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea în sau scoaterea din țară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor și mai mica de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri.

 

 

Adauga un comentariu