Sport

CFR Cluj și-a asigurat deja aproape zece milioane de euro din partea UEFA, doar din prime

Publicat: 09 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CFR Cluj și-a asigurat deja aproape zece milioane de euro din partea UEFA doar din prime

A doua victorie a lui CFR Cluj contra lui Rennes i-a asigurat campioanei României aproape zece milioane de euro, din partea UEFA. Clujenii au mai primit un bonus de 570.000 de euro, suma acordată de UEFA pentru fiecare succes din grupele Europa League. Triumful din Gruia mai poate asigura clujenilor 500.000 de euro. Acesta este bonusul acordat de forul continental fiecărei echipe calificate în 16-imile de finală, unde CFR Cluj este cu un pas și jumătate după a doua victorie contra lui Rennes.

CFR Cluj, aproape calificată în 16-imile de finală ale Europa League

„Alb-vișiniii” mai au nevoie de un singur punct în ultimele două etape din grupa E pentru a fi siguri de calificare, indiferent de celelalte rezultate din grupă. CFR Cluj a primit aproape trei milioane de euro (2,92 milioane de euro) pentru calificarea în grupele Europa League și a mai încasat sume importante și din preliminariile Ligii Campionilor.
A primit cinci milioane de euro pentru calificarea în play-off-ul UCL, de unde a fost eliminată de Slavia Praga. Fără banii din market pool (un total de 168 de milioane de euro care vor fi împărțiți de UEFA cluburilor), CFR Cluj și-a asigurat până acum, doar din premiile primite din partea UEFA, 9.630.000 de euro. La această sumă se vor mai adăuga 500.000 de euro, în caz de calificare în 16-imile de finală ale Europa League, și banii primiți pentru eventualele puncte din grupa E a UEL.

Câți bani mai poate primi CFR Cluj de la UEFA

calificarea în 16-imi; 500.000 euro
calificarea în optimi: 1,1 milioane euro
calificarea în sferturi: 1,5 milioane euro
calificarea în semifinale: 2,4 milioane euro
calificarea în finală: 4,5 milioane euro
câștigarea trofeului: încă 4 milioane eur

Adauga un comentariu