Dacă vrem să pregătim pentru mesele festive un deliciu culinar, putem face un chec aperitiv mozaic. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Checul aperitiv poate fi făcut la ocaziile speciale, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare sănătoasă, sățioasă și incredibil de gustoasă. Iată rețeta cu care îi vei impresiona pe musafiri.
Chec aperitiv mozaic
Când vine vorba de checul aperitiv, rețetele sunt inedite, rafinate și pot fi adaptate după gust și preferințe. Checul aperitiv mozaic este pe placul multora dintre noi și ideal de servit la mesele de sărbătoare în familie.
Checul aperitiv mozaic se face cu șuncă și cașcaval, cu ciuperci, măsline și piept de pui, cu dovlecei, șuncă și ardei. Rețetele sunt ușoare și la îndemâna oricui. Checul aperitiv mozaic are un gust aparte și un aspect deosebit. Acest preparat culinar poate fi pregătit și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.
Checul poate fi făcut ca aperitiv sau ca desert. Putem face pentru cei dragi un chec pufos cu mere și scorțișoară sau putem pregăti unul cu lapte. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, ideal este un chec în două culori, umplut cu cremă și ornat cu zahăr vanilat și fructe uscate.
Checul aperitiv mozaic este delicios și merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Pentru a obține la final un adevărat deliciu, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta marilor bucătari. Checul aperitiv mozaic este colorat, are un aspect festiv și este incredibil de gustos și pufos.
Rețeta cu care vei obține un preparat culinar irezistibil
Pentru checul aperitiv vom avea nevoie de 5 ouă, 200 ml de smântână, 1 pliculeț de praf de copt, 200 g de șuncă sau de salam, 200 g de cașcaval, 1 ardei gras, 10 măsline fără sâmburi, 70 ml de lapte, sare, piper și boia dulce, după gust.
Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, piper și puțină boia dulce. După accea se adaugă smântâna, praful de copt, șunca, cașcavalul ras, ardeiul gras tăiat cubulețe, măslinele feliate și laptele.
Se amestecă toate ingredientele apoi se încorporează treptat făina. Se toarnă compoziția de chec aperitiv într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Când checul a căpătat deasupra o crustă aurie se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se scoate din formă și se feliază pentru a fi servit.
Checul aperitiv mozaic are un aspect deosebit, este gustos, rafinat și merge de minune la mesele festive. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă checul aperitiv putem pregăti la masa de Crăciun sau de Revelion și niște platouri festive. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Platourile aperitiv cu legume proaspete și carne gătită în diferite moduri vor fi cu siguranță apreciate de toți cei de la masă.