Culinar

Chec cu ciocolată în interior. Rețeta unui desert gustos și rafinat

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chec cu ciocolată în interior. Rețeta unui desert gustos și rafinat
Checul cu ciocolată în interior este aromat, gustos și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, putem să pregătim acasă un chec cu ciocolată în interior. Acest deliciu este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un chec irezistibil. Iată rețeta unui desert gustos și rafinat.

Chec cu ciocolată în interior

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjituri de casă fragede și aromate până la deserturile tradiționale precum pandișpanul cu prune, toate sunt pe placul multora dintre noi. La ceas aniversar, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu niște delicii inedite.

Pe lângă prăjiturile rafinate și cu un aspect inedit, putem pregăti și un desert clasic, simplu, dar extrem de gustos. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, putem face un pandișpan cu cremă de zahăr ars. Acest deliciu va readuce la masă aromele din vremea copilăriei.

Un alt desert savuros este checul cu ciocolată în interior. Acesta este extrem de gustos și pufos și are un aspect inedit. Checul cu ciocolată în interior este desertul perfect la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu irezistibil. Checul cu ciocolată este gustos, rafinat și ușor de făcut.

Rețeta unui desert rafinat și delicios

Pentru a pregăti acasă un chec cu ciocolată în interior delicios avem nevoie de 4 ouă, 6 linguri de zahăr, 50 g de unt, 50 g de ciocolată, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 pliculeț de praf de copt, 1 praf de sare, 220 g de făină, 1 lingură de cacao și zahăr vanilat pentru decor.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se pune untul la topit în baie de abur. După aceea se mărunțește ciocolata. Se bat albușurile spumă împreună cu zahărul până când se obține o compoziție omogenă. Gălbenușurile se mixează foarte bine cu untul topit, praful de sare și zahărul vanilat. Albușurile se adaugă peste compoziția de gălbenușuri, se amestecă ușor apoi se adaugă făina și praful de copt.

Se amestecă foarte bine până când se obține o compoziție omogenă. Se unge o formă rotundă cu unt și se tapetează cu făină. Se pun trei sferturi din compoziție, se uniformizează apoi se adaugă ciocolata rasă. Restul de compoziție rămasă se amestecă cu cacao apoi se adaugă peste ciocolata mărunțită și se uniformizează pe toată suprafața. Se pune checul cu ciocolată la cuptor și se lasă timp de 30 de minute. Putem verifica dacă savurosul chec cu ciocolată este gata aplicând testul cu scobitoarea.

Când este gata, se scoate checul din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Se taie felii și se servește. Cu siguranță, vom obține un desert delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Checul cu ciocolată în interior este aromat, gustos și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Acest chec este ideal și la mesele festive alături de alte prăjituri delicioase.

Adauga un comentariu