Culinar

Chec pufos cu iaurt. Un desert care îți va încânta papilele gustative

Publicat: 24 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chec pufos cu iaurt. Un desert care îți va încânta papilele gustative
Checul pufos făcut cu iaurt este extrem de gustos, are o textură aerată și este ideal de servit la orice ocazie.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă gustos, rafinat și aromat, putem face un chec pufos cu iaurt. Acesta se pregătește rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom readuce la masă aromele din vremea copilăriei. Iată cum să faci acasă un desert care îți va încânta papilele gustative.

Chec pufos cu iaurt

Când vine vorba de deliciosul chec de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Checul de casă poate fi făcut simplu, cu iaurt, cu lămâie, cu cremă de vanilie sau de ciocolată, dar și cu fructe și nuci.

Checul pufos cu iaurt este alegerea perfectă indiferent de ocazie. Acesta va ieși aromat, cu o textură fină și aerată, iar gustul îi va cuceri pe toți cei de la masă. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, ca în vremea de odinioară, putem face și o prăjitură cu iaurt și ouă, pudrată cu zahăr vanilat.

La fel de bine îi putem încânta pe cei dragi cu un chec cu brânză de vaci și stafide. Rețetele de chec pot fi adaptate după gustul și preferințele fiecăruia. Checul făcut cu iaurt este ideal de servit dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative.

Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Pentru deliciosul chec cu iaurt vom avea nevoie de 1 pahar mare de iaurt, 2 pahare de zahăr, 3 pahare de făină, 3 ouă, 1 pliculeț de praf de copt și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Într-un vas încăpător se varsă paharul cu iaurt apoi se adaugă făina împreună cu zahărul, uleiul, praful de copt, ouăle și zahărul vanilat. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează și se obține o compoziție de chec fină și cremoasă.

După aceea se pregătește o tavă de copt. Se unge cu unt sau cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt apoi se toarnă compoziția de chec. Se lasă desertul la cuptor timp de 40 de minute și se verifică din când în când dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate checul pufos din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Se feliază și se servește ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu de casă.

Checul pufos făcut cu iaurt este extrem de gustos, are o textură aerată și este ideal de servit la orice ocazie. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele gustoase ale bunicii. Checul de casă poate fi făcut sinplu, cu fructe proaspete sua uscate, cu nuci și alune sau cu diferite creme, în funcție de preferințe. Checul este perfect la mesele festive și nu numai, fiind un desert gustos și cu un aspect deosebit. Deserturile făcute cu iaurt sunt mult mai pufoase și aerate, oferind o textură fină și rafinată checurilor, prăjiturilor și blaturilor de casă. Checul este pe placul multora dintre noi, iar rețeta de preparare este simplă și la îndemâna oricui.

Adauga un comentariu