Local

Chestionar online pentru traseul Lețcani -Ungheni al Autostrăzii A8. Varianta albastră este cea aleasă în unanimitate

Publicat: 22 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Chestionar online pentru traseul Lețcani -Ungheni al Autostrăzii A8. Varianta albastră este cea aleasă în unanimitate
Cei interesați își pot exprima opinia într-un chestionar online până în data de 28 octombrie

Reprezentanți ai autorităților județene, locale și ai asociațiilor civice au stabilit varianta de traseu acceptată pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni al Autostrăzii A8. Întrucât în ședința de lucru desfășurată în data de 19 octombrie 2022 s-a emis un acord cadru privind varianta aleasă, CNAIR a emis și un chestionar online pentru traseul Lețcani – Ungheni. Cei interesați îți pot preciza opțiunea până în data de 28 octombrie 2022, ora 23:59

Patru variante de traseu au fost dezbătute în ședința de lucru a reprezentanților municipalității. Varianta de traseu albastră a fost cea aleasă în unanimitate de toți cei prezenți la ședință. În ceea ce privește obținerea avizelor pentru  autostradă, situația este una favorabilă. Certificatul de urbanism va fi eliberat fix în momentul în care ultimul aviz va fi obținut. De asemenea, finanțarea nu reprezintă o problemă. „Autostrada Unirii“  începe să prindă contur și în județul Iași. Respectarea termenelor este o prioritate pentru toți cei angrenați în proiect.

persoane ce arata cu stiloul pe o harta
Reprezentanții municipalității susțin varianta de traseu albastră

A fost lansat un chestionar online pentru traseul Lețcani – Ungheni din autostrada A8

 persoane la o masa dau declaratii
A fost emis un chestionar online de către cei de CNAIR

Cei ce vor să își exprime punctul de vedere în ceea ce privește autostrada A8, pe traseul Târgu Neamț – Iași – Ungheni, au acum la dispoziție un chestionar online.

CNAIR a lansat un chestionar public privind traseele discutate în ședința de lucru din 19 octombrie 2022. Atunci au fost dezbătute patru variante de traseu. Preferința celor prezenți la dezbatere a fost reprezentată de varianta albastră de traseu. Pentru a fi siguri de decizia luată și pentru a nu exista divergențe pe viitor, s-a recurs la exprimarea preferinței printr-un chestionar online. Toți cei interesați își pot exprima punctul de vedere până în data de 28 octombrie 2022, la ora 23:59.

„Am transmis la CNAIR documentul de poziție agreat la întâlnirea de săptămâna aceasta, ca un semnal clar și fără echivoc al consensului local. Susținem adoptarea alternativei albastre de traseu, urgentarea etapei actuale din cadrul proiectului de ”Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate și elaborare P.A.C., P.A.D., și P.T.E. pentru obiectivul Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni” și adoptarea profilului de autostradă pentru întreg traseul avut în vedere de proiect”, precizează Costel Alexe, președintele CJ Iași.

După exprimarea opțiunii alese, chestionarul prevede și o rubrică pentru comentarii, sugestii și noi propuneri.

Mihai Chirica in costum negru da declaratii la o masa
Cei interesați își pot exprima opinia într-un chestionar online până în data de 38 octombrie 2022

Reprezentanții municipalității și ai societăților civice au ales varianta finală de traseu

colaj imagine harta drumuri si persoane ce participa la conferinta online
Traseul albastru începe la km 50, în zona Podul Iloaiei

În cadrul ședinței de lucru din 19 octombrie 2022, reprezentanții ai autorităților județene, locale și ale societăților civice au susținut varianta albastră de traseu. Tot atunci s-a întocmit și un acord cadru pentru susținerea acestuia. Consiliul Județean, Primăria Municipiului Iași, Instituția Prefectului, Primăria Comunei Lețcani, Primăria Comunei Rediu, Primăria Comunei Popricani, Primăria Comunei Aroneanu, Primăria Comunei Golăiești, Asociația Moldova vrea Autostradă și Asociația Împreună pentru A8 au semnat documentul emis în cadrul ședinței de lucru.

Autoritățile prezente la workshop au ținut cont de accesibilitatea  pe care trebuie să o permită tronsonul de autostradă. Conexiunea cu Aeroportul Internațional Iași, precum și viitorul Spital Regional de Urgență au reprezentat puncte importante în luarea deciziei. Studiul de fezabilitate al celor 100 km de autostradă a fost realizat de firma Consitrans S.R.L. În ceea ce privește finanțare, Costel Alexe, președintele CJ Iași , precizează ca nu sunt probleme.

Traseul albastru începe la km 50, în zona Podul Iloaiei și coboară cu un viaduct în nordul orașului, traversează drumurile județene și merge în paralel cu DN28 până la Lețcani, acolo va fi drumul de legătură cu centura Iașului.

Cei interesați să își exprime punctul de vedere au la dispoziție un chestionar online pentru traseul Lețcani – Ungheni, ce poate fi completat până în data de 28 octombrie 2022.

 persoane ce se uita pe o harta si vorbesc
Autoritățile prezente la workshop au ținut cont de accesibilitatea  pe care trebuie să o permită tronsonul de autostradă
Comentarii
Adauga un comentariu