Actualitate

Chiar dacă se va ridica starea de urgență, ieșenii se vor putea interna cu greu în spital! Acestora li se va recomanda tratament la domiciliu sau în ambulatoriu

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chiar dacă se va ridica starea de urgență ieșenii se vor putea interna cu greu în spital Acestora li se va recomanda tratament la domiciliu sau în ambulatoriu

INSP a anunțat că în continuare se va evita internarea pacienților în spital, chiar dacă se va ridica starea de urgență. În mare parte, reglementările s-au păstrat, deși se vor lua unele măsuri de relaxare.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Conform propunerilor reprezentanților instituției, în continuare se va evita internarea pacienților și se va încerca efectuarea tratamentului la domiciliu sau în ambulatoriu. Totodată, fiecare pacient care va intra în spital va fi considerat suspect, iar cadrele medicale vor purta echipamente individuale de protecție.

De asemenea, cadrele medicale au obligația de a ține pacienții care nu sunt considerați suspecți la 2 metri distanță unii față de ceilalți. Fiecare unitate sanitară cu paturi are obligația de a-și revizui circuitele funcționale și procedurile de lucru în conformitate cu principiile prezentate mai sus. Reprezentanții spitalelor din Iași recomandă pacienților să respecte în continuare măsurile impuse și până acum și să se prezinte la o unitate medicală doar dacă au o urgență. Aceste măsuri sunt prevăzute în continuare ca fiind importante de respectat pentru a evita contaminarea cu COVID-19.

Adauga un comentariu