Culinar

Chiftele de legume la cuptor. Cea mai simplă rețetă pentru o mâncare delicioasă

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chiftele de legume la cuptor. Cea mai simplă rețetă pentru o mâncare delicioasă
Chiftelele de legume la cuptor sunt gustoase, ușor de făcut și ideale la mesele festive alături de alte bucate delicioase.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem pregăti niște chiftele de legume la cuptor. Acestea sunt gustoase și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu niște chiftele savuroase. Iată cea mai simplă rețetă pentru o mâncare delicioasă.

Chiftele de legume la cuptor

Atunci când vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, rapidă și sănătoasă, ideale sunt delicioasele chiftele de legume la cuptor. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Chiftelele cu legume sunt alegerea perfectă pentru cei care vor să mănânce sănătos sau sunt la dietă.

Pentru a obține la final niște chiftele delicioase, este important să alegem legume de calitate și să folosim pesmet, ou și puțină făină pentru a lega compoziția de chiftele. Pe lângă acest deliciu, gospodinele mai pregătesc și o zacuscă de fasole, ideală în zilele de post, alături de alte mâncăruri ușoare, gustoase și sănătoase.

De asemenea, în plin sezon de toamnă preferata multora dintre noi este plăcinta cu dovleac. Aceasta este pufoasă, aromată și are un aspect deosebit. Savuroasele chiftele cu legume la cuptor sunt alegerea perfectă atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare gustoasă, ușoară și sănătoasă.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Pentru a pregăti niște chiftele de legume la cuptor, vom avea nevoie de 3 cartofi mari, 1 dovlecel, 2 morcovi, 1 ardei roșu, 5 ciuperci, 4 cepe verzi, 3 căței de usturoi, 2 ouă, 4 linguri de pesmet, 1 lingură de făină, mărar, pătrunjel, 1 linguriță de oregano, 1 vârf de cuțit de piper roșu și 3 linguri de susan.

Mai întâi se pregătesc legumele. Acestea se spală, se curăță și se lasă la scurs. Se taie ceapa și ardeiul mărunt, iar verdeața se toacă mărunt. După aceea se pisează usturoiul, iar cartofii, morcovii, ciupercile și dovlecelul se dau prin răzătoare și se presară cu sare. Se lasă legumele timp de 15 minute.

Se storc foarte bine cartofii, morcovii, ciupercile și dovlecelul de apă, apoi se amestecă într-un bol mare. După aceea se adaugă restul de ingrediente și se amestecă din nou până când se omogenizează.

Se pregătește cuptorul și se încălzește. În tava cuptorului se pune hârtia de copt și se unge cu puțin ulei pentru ca delicioasele chiftele să nu se lipească. Se ia câte o lingură din compoziția de chiftele, se modelează cu mâna chiftelele și se dau prin susan și pesmet, apoi se așază în tavă.

După ce toate chiftelele sunt gata, se coc la cuptor timp de 30 de minute. Cu siguranță, vom obține niște chiftele gustoase, aromate și sănătoase. Acestea pot fi servite împreună cu un sos delicios de roșii sau de usturoi. Chiftelele făcute la cuptor au o savoare aparte și un aspect deosebit. Dacă vrem să pregătim un platou variat, putem face niște chiftele cu legume și cu carne, la care vom adăuga un sos aromat.

Chiftelele de legume la cuptor sunt gustoase, ușor de făcut și ideale la mesele festive alături de alte bucate delicioase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple în prepararea chiftelelor savuroase, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu