Actualitate

China a depășit recordul: cel mai mare număr de cazuri Covid-19 de la începutul pandemiei

Publicat: 24 nov. 2022
China a depășit recordul cel mai mare număr de cazuri Covid-19 de la începutul pandemiei
China a confirmat 297.516 cazuri de C0vid-19 cu simptome

China a depășit recordul de cazuri zilnice cu infectări Covid-19 de la începutul pandemiei, în urmă cu aproape trei ani. Lăsând deoparte cazurile importate, numărul de noi cazuri locale a fost de 31.444 la 23 noiembrie, dintre care 3.927 au fost simptomatice și 27.517 asimptomatice, au declarat joi, 24 noiembrie, autoritățile sanitare citate de Reuters.

Această cifră a depășit recordul anterior, stabilit la 13 aprilie, când cazurile locale au atins 29.317. S-a înregistrat un deces, față de nici un deces în ziua precedentă, ceea ce a dus numărul deceselor la 5.232.

Până miercuri, 23 noiembrie, China continentală a confirmat 297.516 cazuri de C0vid-19 cu simptome.

Cel mai mare număr de cazuri Covid-19 din China

Capitala Chinei, Beijing, a raportat 509 noi cazuri simptomatice de infecții cu COVID-19 transmise la nivel local și 1.139 de cazuri asimptomatice pentru data de 23 noiembrie, potrivit datelor guvernului local, comparativ cu 388 de cazuri simptomatice și 1.098 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă.

Shanghai a raportat 9 cazuri simptomatice și 58 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 15 cazuri simptomatice și 53 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte, a raportat autoritatea locală de sănătate.

Guangzhou, un oraș din sud cu aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 428 de noi cazuri simptomatice transmise local și 7.192 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 235 de cazuri simptomatice și 7.735 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte, au precizat autoritățile locale.

Chongqing a raportat 409 noi infecții simptomatice cu COVID-19 transmise local și 7.437 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 215 cazuri simptomatice și 6.728 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, au declarat autoritățile guvernamentale locale.

Motivul pentru care s-a organizat un protest în China

În cadrul aceluiași context, amintim că angajaţii de la pricipala fabrică de Iphone din China au organizat proteste violente zilele acestea, după ce timp de câteva săptămâni oamenii au fost închişi şi separaţi de familii din cauza restricţiilor Covid-19. O mare mulţime de oameni au ieşit pe străzile din provincia centrală Henan, din Zhengzhou, unde restricţiile au fost printre cele mai dure.

Imaginile care au apărut pe rețelele de socializare arată cum mai multe persoane în costume albe lovesc o persoană întinsă la pământ în timp ce manifestanţii încearcă să se strecoare printre baricade. Protestatarii au înconjurat o maşină de poliţie şi au legănat vehiculul cu agenţii de pază care se aflau înăuntru, iar zeci de muncitori au scandat că vor să îşi apere drepturile.

Bineînțeles, multe din imaginile apărute pe reţelele de socializare au fost cenzurate de Foxconn. Precizăm că Foxconn este un grup care se ocupa cu asamblarea produselor electronice pentru mai multe mărci internaţionale. În ultimele luni, compania taiwaneză s-a confruntat cu o creştere a cazurilor de COVID-19 la marele sit din Zhengzhou. Compania are peste 200.000 de angajaţi.

Presa spune că Chengdu a devenit cel mai recent oraș chinez care a intrat în lockdown din cauza Covid-19, în timp ce Beijingul continuă să-și urmeze politica controversată „zero-Covid”. În acest context, oamenii nu au voie să iasă din casă. Totuși, doar un membru al familiei, care prezintă un test negativ, are nevoie să cumpere cele necesare supraviețuirii.

Cu toate acestea, precizăm cum China a depășit recordul de cazuri zilnice cu infectări Covid-19 de la începutul pandemiei.
Adauga un comentariu