Actualitate

China a eradicat malaria! Organizaţia Mondială a Sănătății a felicitat țara asiatică

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
China a eradicat malaria Organizaţia Mondială a Sănătății a felicitat țara asiatică
OMS a felicitat China că a eradicat malaria

Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a ținut să îi felicite pe chinezi după ce aceștia au câștigat lupta cu o boală gravă. China a eradicat malaria iar acest lucru a trezit admiraţia organizaţiei. În textul publicat de reprezentanţii OMS se arată faptul că țara a luptat zeci de ani împotriva malariei.

Organizaţia Mondială a Sănătății a fost acuzată de administraţia Trump că a ascuns, împreună cu China, existenta coronavirusului. Donald Trump a luat hotărârea de a scoate SUA din acordul internaţional.

China a eradicat malaria iar OMS felicită oficialităţile comuniste de la Beijing

Într-o intervenţie, reprezentanţii OMS a ţinut să îi felicite pe comuniştii de la Beijing pentru lupta pe care au dus-o împotriva malariei. Alfel spus, după zeci de ani de luptă, China a eradicat această boală:

China a câştigat lupta împotriva malariei, conform unui anunţ făcut miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după cea cea mai populată ţară de pe glob a declarat oficial eradicarea paludismului, informează dpa.

„Astăzi felicităm poporul chinez că a scăpat ţară de malarie”, a afirmat într-un comunicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, informează Agerpres.

„Succesul lor a fost câştigat din greu şi a venit abia după decenii de acţiuni ţintite şi susţinute. Cu acest anunţ, China se alătură numărului tot mai mare de ţări care arată lumii că un viitor fără malarie este un obiectiv viabil”.

Până în prezent, potrivit OMS, aproximativ 40 de ţări au câştigat oficial bătălia împotriva malariei.

Donald Trump considera că OMS este complice cu China în legătură cu răspândirea coronavirus

Donald Trump, fostul președinte al OMS a declarat în repetate rânduri că vinovată pentru răspândirea coronavirusului este Organizaţia Mondială a Sănătății care ar fi fost complice cu China şi ar fi ascuns autorităţilor internaţionale efectele adevărate ale COVID-19.

„Dacă OMS şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese”, a explicat preşedintele american, citat de AFP.

Altfel spus, Donald Trump şi-a retras ţara din acordul Organizaţiei Mondiale a Sănătății, înregistrând o premieră în acest fel. De altfel, noul președinte, Joe Biden, a reintrodus SUA în organismul mondial.

Malaria este o boală mai veche decât omul

Malaria a fost prezenta pe Pământ cu mult înainte de apariţia oamenilor, arata un studiu efectuat de o echipă de experţi de la Universitatea Oregon (nord-vestul SUA) asupra mai multor insecte care s-au conservat bine în chihlimbar, conform unui articol apărut în ultima număr al revistei American Entomologist. Oamenii de ştiinţă au constatat cu această ocazie ca maladia a evoluat, afectând deopotrivă păsările şi maimuţele străvechi, scrie The Times of India.

Conform concluziei savanţilor, agenţii malariei exista de cel puţin 100 milioane de ani pe Terra, de aceea combaterea bolii este destul de dificilă.

Paraziţii malariei au evoluat împreună cu planeta şi locuitorii ei, peregrinând de la o specie la alta, susţine cunoscutul expert în fosile George Poinar.

Adauga un comentariu