International

China, ar putea deveni creştină. Milioane de Biblii tipărite

Publicat: 19 nov. 2019

Comunitatea creştină din statul chinez, a fost caracterizată în ultima vreme de o dezvoltare accentuată. Această creștere are loc în ciuda persecuţiilor la care este supusă. În China, se numără peste 100 milioane de credincioşi şi mii de convertiri anuale. Astfel, se preconizeză că Republica Populară Chineză va deveni până în anul 2030 naţiunea cu numărul cel mai mare de creştini.

În acest context, cea mai importantă tipografie din China a făcut un anunț. În anul 2019 s-a atins pragul de peste 200 milioane de Biblii tipărite.

Aproximativ jumătate dintre acestea au fost distribuite pe plan intern. Cele peste 85 milioane de exemplare sunt tipărite în Braille, dar şi în cele 11 dialecte etnice prezente pe teritoriul Chinei.

S-a întocmit un raport Open Doors în ceea ce privește persecuţia creştinilor  din anul 2018. Potrivit raportului, se susține că statul chinez este situat pe locul 27 în persecuția creștinilor.

Regimul comunist a închis nunumărate biserici, a confiscat Biblii, iar mii de credincioşi sunt privaţi de libertate pe motive religioase.loading...

Adauga un comentariu