Local

Cinci destinații din Iași, finaliste în competiția Destinația Anului 2024 – FOTO

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci destinații din Iași finaliste în competiția Destinația Anului 2024 - FOTO
Iașul poate deveni Destinația Anului 2024

Iașul s-a calificat în finala competiției Destinația Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc, cu cinci destinații reprezentative. În perioada 15 aprilie – 8 mai, românii pot să voteze şi să-şi susţină destinaţiile preferate.

Destinația Anului 2024 poate fi județul Iași

Iașul poate deveni Destinația Anului 2024! S-a dat start la vot în cadrul celui mai important proiect de promovare a turismului intern românesc.

La ediția din acest an, Iașul s-a calificat cu cinci destinații reprezentative în finala competiției. La categoria „Cazări epice – boutique” puteți vota Pleiada Boutique Hotel, la categoria „Orașe care inspiră” poate fi votat Iașul, la categoria „Distracție și aventură” puteți vota Baza Sportivă Brizo, iar la „Atracții cultural-educative” puteți vota Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” sau Casa Muzeelor.

În urmă cu doi ani, comunitatea a adus titlul de Destinația Anului 2022 la Iași, iar în 2023, Palatul Culturii, Pleiada și Brizo au câștigat sau au fost printre primele la categoriile menționate.

Câştigătoarele competiţiei de anul acesta vor fi anunţate pe 21 mai

Ediţia 2024 a competiţiei a înregistrat un număr record de înscrieri. 300 de destinaţii turistice, de trei ori mai multe decât în 2023, şi un număr dublu de finalişti faţă de ediţia anterioară, respecitv 129. Bogăţia ofertei turistice a României şi popularitatea competiţiei sunt dovedite de faptul că 32 dintre cele 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, au înscris cel puţin o destinaţie anul acesta. Judeţul Braşov conduce cu 19 destinaţii în lista finalistelor, urmat de judeţele Sibiu şi Constanţa, cu câte opt, şi de judeţul Prahova, cu şapte finaliste.

Iată cele 13 categorii ale competiției. Categoriile deschise localităților sau regiunilor: Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Regiuni eco-turistice, Stațiuni turistice, Sat de poveste și Cea mai bună campanie de promovare.

Categoriile dedicate atracțiilor turistice: Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, Wellness, Cazări epice – resorturi, Cazări epice – boutique, Experiențe gastronomice și Cea mai bună campanie de promovare.

În 2024, în premieră, competiţia s-a extins şi în Republica Moldova, astfel încât lista de finaliste numără şi şapte destinaţii de peste Prut, care concurează alături de cele din România şi pot fi votate atât de publicul din România, cât şi de cel din Basarabia.

Câştigătoarele competiţiei de anul acesta vor fi anunţate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român. Gala Destinaţia Anului se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de gazdă a evenimentului. Puteți vota AICI.

Adauga un comentariu