Cancan ultimă oră

Cinci idei de smoothie-uri pe care să le încerci la micul dejun

Publicat: 20 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci idei de smoothie-uri pe care să le încerci la micul dejun
5 smoothie-uri sănătoase pentru micul dejun

Smoothie-urile sunt o metodă rapidă de a încorpora fructe și legume în dieta zilnică și sunt foarte ușor de preparat. Asta face ca smoothie-ul să fie o opțiune perfectă pentru micul dejun. Înainte să-ți prepari smoothie-ul, încearcă să ai la îndemână toate ingredientele. Totodată, îți recomand să congelezi fructele. Astfel, smoothie-ul va avea o consistență mai cremoasă datorită faptului că nu mai e nevoie să adaugi gheață ca să reglezi temperatura băuturii.

1. Smoothie Galben tropical

Pune în blender o jumătate de cană de suc de ananas sau portocală. Pune apoi 100 g de iaurt grecesc – asta îți va oferi proteinele de care ai nevoie. Nu în ultimul rând pune bucăți de ananas, mango și banană, dar și puțin ghimbir ras, pentru aromă. Pornește blenderul și bucură-te de un mic dejun energizant și gustos!

2. Smoothie bogat în Vitamina C

Începe acest smoothie cu suc de portocale și iaurt grecesc. Apoi adaugă o portocală curățată (și înghețată), o piersică (curățată și înghețată) și un morcov răzuit. Amestecă-le și servește micul dejun. Nici nu vei simți că ai pus morcovul în el, dar te vei bucura de beneficiile acestuia.

3. Smoothie rubiniu

De această dată vei pune iaurt grecesc și lapte de migdale în blender. Apoi, vei adăuga bucățile de fructe: pepene verde, căpșuni și zmeură. Amestecă-l până devine cremos și omogen și gata!

4. Smoothie mov cu antioxidanți

Adaugă în blender o jumătate de cană de suc de rodie și 100g de iaurt grecesc. Apoi adaugă afine și mure congelate și câteva cireșe cărora le-ai scos sâmburii. Omogenizezi amestecul și îți continui ziua.

5. Smoothie verde

Începi adăugând suc de portocale și iaurt grecesc cu aromă de vanilie. Apoi vei adăuga doi kiwi curățați și congelați, un avocado întreg (poți să îl congelezi, caz în care îl vei mai putea folosi doar în smoothie) și nu în ultimul rând o mână de frunze de spanac, salată sau alte verdețuri la îndemână. Nu-ți fă probleme, nu vei simți frunzele în smoothie pentru că vor fi foarte bine ascunse de gustul fructului de kiwi.

Nu uita că poți experimenta cu fructele și legumele preferate pentru a face smoothie-uri cât mai variate. De asemenea, poți ambala și congela în pungi fructele și legumele pentru fiecare porție de smoothie, pentru că dimineața să le pui doar în blender și să le consumi.

De ce să bei un pahar de apă caldă cu lămâie, dimineaţa

Celebra apă caldă cu lămâie băută dimineaţa, pe stomacul gol, este un remediu cunoscut de când lumea. Din câte se pare, această băutură miraculoasă era folosită într-un ritual al celebrei ştiinţe de vindecare ayurveda, pentru a stimula digestia şi a scăpa corpul de toxine.

Iată 8 beneficii pe care ţi le poate aduce banalul pahar cu apă şi lămâie.

1. Îţi îmbunătăţeşte digestia

Lămâia ajuta digestia, însă condiţia este să nu ai probleme cu stomacul (gastrita, ulcer etc), întrucât aciditatea lămâii îţi va accentua durerile de burtă. Potrivit specialiştilor, sucul de lămâie este util în probleme precum balonări, crampe, arsuri la stomac, uşurând simptomele acestora. În plus, un pahar cu apă caldă şi lămâie, băut în fiecare dimineaţă, previne constipaţia.

2. Îţi face piele mai frumoasă

Vitamina C din acest suc natural de lămâie contribuie la o mai bună absorbţie a nutrienţilor în organism, în special a mineralelor. Iar asta înseamnă că tu te vei bucura de un aspect îmbunătăţit al pielii, inclusiv de mai puţine puncte negre şi riduri.
În plus, dermatologii recomanda ca micul dejun să fie însoţit şi de alte surse naturale de vitamina C, cum sunt legumele (ardei gras, salată, broccoli sau spanacul).

3. Îţi detoxifica organismul

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le are lămâia şi, implicit, apă caldă cu lămâie, este că îţi ajută organismul să scape cât mai eficient toate substanţele toxice acumulate. „De vină” este un antioxidant din lămâie, numit D-limonene, care se găseşte şi în coaja acestei citrice sau în cea de portocală.
Mai mult, apă caldă cu lămâie este diuretica, stimulând enzimele naturale ale ficatului, iar în acest fel toxinele sunt eliminate într-un mod mai eficient.

4. Te scapă de edem

Consumă un pahar cu apă caldă şi lămâie dimineaţa şi scapi de mâinile şi picioarele umflate. Pe lângă celelalte beneficii, vitamina C are proprietăţi antiinflamatorii şi ajuta la vindecarea rănilor. În plus, potasiul contribuie şi la menţinerea tensiunii arteriale la un nivel optim.

5. Te scapă de stres

Sucul de lămâie induce o stare de bine şi te poate ajuta să reduci nivelul de stres. Mulţumită conţinutului de potasiu care influenţează în mod pozitiv activitatea cerebrală nervoasă, funcţiile creierului sunt şi ele stimulate în bine şi tu, astfel, eşti mai fericită.

6. Ajută la menţinerea unui tract urinar sănătos

Apă caldă cu lămâie băută de dimineaţă contribuie şi la mentinrea unui tract urinar fără probleme, crescând ritmul urinarii şi ajutând astfel la eliminarea toxinelor.

7. Întăreşte sistemul imunitar

Conţinutul ridicat al vitaminei C regăsit în lămâie te ajută să lupţi mai eficient împotriva virozelor de sezon, cum ar fi răceală şi gripă. Totodată, fierul conţinut de lămâie contribuie şi el la o mai bună imunitate.

8. Te scapă de kilogramele nedorite

Având proprietăţi diuretice, sucul de lămâie te ajută să dai mai rapid jos kilogramele acumulate în plus. Astfel, vei scăpa şi de retenţia de apă din organism. Totodată, apă cu lămâie conţine zero calorii şi asta constituie un alt motiv pentru care ar trebui să o consumi mai des.

Adauga un comentariu