Prima pagină » Magazin »   Cinci moduri de a gestiona umiditatea din casa – Iata ce poti face
  Cinci moduri de a gestiona umiditatea din casa - Iata ce poti face

  Cinci moduri de a gestiona umiditatea din casa – Iata ce poti face

16 feb. 2023, 16:26, 1 ,
în Magazin

Umiditatea poate cauza multe daune locuinței tale, cum ar fi apariția și extinderea mucegaiului, umflarea parchetului și a mobilei, scăderea calității apei și distrugerea picturilor și a covoarelor din casă. De asemenea, face aerul mai greu de respirat. Totuși, cum poate fi gestionată umiditatea?

Cum poate fi gestionată umiditatea în interiorul locuinței?

  1. Deschiderea ferestrelor este o idee foarte bună pentru a evita umiditatea exagerată din interiorul casei tale. Această tehnică funcționează numai în cazul în care aerul de afară nu este, la rândul său, umed din cauza ceții, ploii ori zăpezii.
  2. Un dezumidificator este un dispozitiv mic și compact ce ajută la reducerea nivelului de umiditate din interiorul locuințelor, la menținerea acestui nivel în parametri normali, dar și la păstrarea unui miros plăcut. Acesta poate fi așezat oriunde în casă și, în funcție de necesități (dimesniuni întinse ale spațiului interior ori umiditate extrem de crescută), pot fi puse în funcțiune mai multe aparate. După achiziționare, tot ce trebuie făcut pentru întreținere este schimbarea rezervelor și curățarea interiorului aparatului la câteva săptămâni.
  3. O altă metodă de gestionare a umidității crescute este atenția la locul unde sunt așezate hainele la uscat. E recomandat ca hainele să fie uscate afară, pentru a nu crește umiditatea din interior. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă așezarea lor într-o încăpere cu ferestre deschise, facilitand recircularea aerul.
  4. Încă un lucru util de făcut, în cazul în care te confrunți cu umiditatea crescută din locuința ta, este să pornești aerul condiționat, dacă ai un astfel de dispozitiv. Acesta poate afecta nivelul umidității printr-un mecanism de captare a umezelii și transformare a acesteia în lichid, similar unui dezumidificator.
  5. În cazul în care toate aceste metode au fost încercate, dar umiditatea îți afectează în continuare locuința, ai putea să te asiguri că mobilierul și podelele din interior fac față acestui fenomen nedorit. Spre exemplu, parchetul triplu stratificat din nuc de pe valprestparchet.ro rezistă foarte bine schimbărilor legate de nivelul umidității. Acesta tip de parchet în trei straturi are un aspect foarte elegant, rezistă mai mult decât unul clasic și e ușor de întreținut. 

În final, e important de menționat faptul că in unele zone geografice (zonele unde sunt specifice precipitațiile crescute, zonele mlăștinoase ori cele din proximitatea unor surse de apă), umiditatea este inevitabila. În aceste cazuri, alegerea unor produse durabile pentru parchet, mobilier și alte piese ce pot fi afectate de umezeală este vitala. 

Sursa foto: pexels.com

Comentarii
  • Bere,wisky,votca,vin si tiuica..Normal ca gestoniez ,,umiditatea,,din casa.Combat si eu cum pot sa moara vecinii de ciuda cand deschind usile si ferestrele sa se auda mai bine muzica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`