Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cinci plante de apartament nepretențioase. Efectele benefice ale acestora

Cinci plante de apartament nepretențioase. Efectele benefice ale acestora

14 mart. 2022, 16:09,
în Stiri si curiozitati

Plantele de apartament nepretențioase sunt tot mai căutate, din cauza ritmului alert al vieții cotidiene. Majoritatea persoanelor uită de îngrijirea micilor viețuitoare și își doresc ca acestea să fie cât mai ușor de îngrijit. Pe lângă decor, au și numeroase beneficii, precum: eliminarea dioxidului de carbon, lupta împotriva răcelilor, sporesc productivitatea, iar unele pot fi folosite și ca tratamente.

Contrar beneficiilor lor, plantele pot produce și alergii sau pot fi toxice pentru animalele de companie. Din această cauză, trebuie să vă documentați înainte de achiziționarea unei astfel de ornament.

Plante de apartament nepretențioase, ușor de îngrijit

Majoritatea persoanelor doresc să aibă plante în locuința lor datorită frumuseții lor. Însă, din cauza faptului că  au o viață prea aglomerată uită de existența acestora, iar unele ajung să se ofilească. Cu toate acestea, există plante cărora nu trebuie să le acorzi prea multă atenție.

Spre exemplu, Planta ZZ sau Palmier Smarald nu are nevoie de lumina soarelui. Aceasta își ferește frunzele de lumina soarelui și le întinde în direcția opusă. În ceea ce privește apa, trebuie udată atunci când pământul este uscat. Planta Zuzu, după cum mai este denumită, are o înălțime de 45-60 centimetri. Florile acesteia au o culoare gălbuie, până la maro, aceasta înflorind începând cu mijlocul verii, până la începutul toamnei. În ceea ce privește temperatura, are nevoie de una situată între 13-26 grade.

Pe de altă parte, Dieffenbachia are nevoie de multă lumină, însă nu trebuie expusă direct la soare. Aceasta nu trebuie udată foarte des, iar apa ce rămâne în tăvița ghiveciului trebuie aruncată. Temperatura preferată de Dieffenbachia este între 20 și 21 grade. Frunzele acesteia, trebuie șterse de praf la un interval de timp  și pulverizate cu apă, pentru un aspect mai plăcut. Multe persoane fug de această plantă, deoarece se spune că aduce ghinion. Însă, dacă nu sunteți o persoană superstițioasă, este perfectă pentru apartament.

O altă floare ce nu are nevoie de multă atenție din partea ta, este Planta Păianjen. Aceasta trebuie udată o singură dată pe săptămână și are nevoie de puțină lumină indirectă. De asemenea, vara și iarna trebuie udată destul de rar. Sigura preferință a acesteia este să nu o lași direct în bătaia razelor soarelui.

Echeveria este o plantă suculentă, frunzele crescând în formă de rozetă. Înălțimea acesteia poate varia, fiind între 5 și 25 centimetri. Când vine vorba de apă, trebuie udată o singură dată pe săptămână, când pământul este uscat. Iarna se udă mai rar. Față de celelalte, aceasta are nevoie de multă lumină. În anotimpul rece, trebuie amplasată în locul cel mai luminos.

O plantă ce se adaptează la orice condiție de lumină este Iedera dracului sau Pothos. Este foarte rezistentă și trebuie udată o dată pe săptămână, vara, iar iarna mai rar. Deși este ușor de întreținut, nu este prietenoasă cu animalele de companie, fiind toxică pentru câini și pisici.

Efectele plantelor de apartament

Deși majoritatea persoanelor își doresc plante în apartament pentru decor, acestea au și beneficii. S-a demonstrat că pot lupta împotriva răcelilor de sezon, reducând particulele de praf și crescând umiditatea din aer. Acestea au un efect benefic și asupra sănătății mentale ale persoanelor. 

De asemenea, ajută la reducerea dioxidului de carbon, îmbunătățind calitatea aerului. Unele plante pot fi folosite și ca tratamente, spre exemplu Aloe Vera ce este recunoscută în tratamentele cosmetice. Pentru persoanele fumătoare, Crinul Păcii este o plantă ideală deoarece purifică aerul și vă ferește de efectele dăunătoare ale fumului de țigară. Totodată, plantele sunt benefice pentru cei mici, ajutându-i să dezvolte o toleranță crescută la alergeni.

Printre alte plante de apartament nepretențioase se mai numără și Clivia, Bromelia, Hoya sau Filodendronul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024