Local

Cinci trasee noi operate de CTP la Bârnova de la începutul anului viitor

Publicat: 17 mai 2022
autobuzul de pe traseul 5 CTP
Compania de Transport Public va primi fonduri pentru achiziționarea de mini-busuri pentru comuna Bârnova

Comuna Bârnova va beneficia de la 1 ianuarie 2023 de cinci trasee noi operate de Compania de Transport Public Iași. Aceasta este a doua comună care adoptă prin ședința de Consiliu Local acest demers. Prima comună a fost Miroslava.

Consiliul Local Bârnova a adoptat prin hotărâre planul de transport valabil pe raza comunei din partea Companiei de Transport Public Iași. Vor opera cinci trasee noi ce vor acoperi toate cele 6 sate din comună. Două trasee sunt suplimentări cu mini-bus pentru părțile de drum ce nu poate fi practicat cu autobuzul mare.

Mihai Balan primarul comunei Barnova
Primarul comunei Bârnova se arată mulțumit de hotărârea Consiliului Local și de cele 5 trasee noi

Cinci trasee noi în Bârnova

drum peticit din Barnova
Minibusurile vor fi folosite pe drumurile prea înguste pentru autobuzele mari

Începând cu 1 ianuarie 2023, mai multe comune din zona metropolitană vor beneficia de serviciile Companiei de Transport Public Iași. A doua comună care adoptă în mod oficial această decizie, prin hotărâre de Consiliu Local este Bârnova. Aici vor fi 5 trasee ce vor acoperi toate cele 6 sate din comună.

“Am retras prin hotărârea Consiliului Local, transportul interjudețean și a rămas transportul oferit de CTP, de la 1 ianuarie 2023. Vor fi folosite minibusuri de 21 de lucruri, prin Vișan și în locurile unde lățimea drumului nu permite accesul autobuzelor mari. Va fi un traseu Sf. Ilie- Vișani și Unul Traian Vuia- Pietrărie cu autobuze mici. Vor fi patru trasee în total, Păun-Sindicate, Bârnova-Todirel și retur, Bârnova-Pietrărie, Vișan-Centru și cu minibusul până la biserică.

Se acoperă toată nevoia celor 6 sate de transport în comun prin colaborarea cu Compania de Transport în Public Iali. Prin hotărârea Consiliului Local s-au alocat bani către CTP pentru a achiziționa vehiculele de tip minibus pe care le vor folosi în Bârnova”, declară Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova.

Până la finalul anului în curs toate comunele care doresc această colaborare cu Compania de Transport Public Iași vor deschide acest subiect în ședința de Consiliu Local, unde vor fi făcute demersurile legale pentru finalizarea birocrației.

 oameni care urcă intr-un maxi-taxi
Locuitorii din Holboca și Aroneanu, împreună cu administrația locală speră să poată începe colaborarea cu CTP mai devreme

Prima comună care a adoptat în mod oficial colaborarea este Miroslava

atuobuz ctp iasi
CTP se va extinde în mai toate comunele din zona metropolitană

În ședința de Consiliu Local din 6 mai 2022, s-a hotărât ce trasee vor fi în comuna Miroslava și au fost acceptate condițiile impuse de Compania de Transport Public Iași.

Vor urma pe parcursul anului 2022 toate comunele care fac parte din zona metropolitană să adopte prin ședință de Consiliu Local acest proiect de colaborare.

S-au anunțat interesate comunele Aroneanu și Holboca, mai mult de atât acestea având în calcul o colaborare care să înceapă chiar din luna iulie 2022, când compania actuală se va declara ca fiind falimentară și va întrerupe asigurarea transportului în comun. Această hotărâre va fi luată doar dacă este posibil pe cale legislativă, prin Hotărâre de Consiliu Județean.

Până acum, Miroslava și Bârnova vor beneficia de cinci trasee noi operate de CTP începând cu data de 1 ianuarie 2023.
Adauga un comentariu