National

Cine e bărbatul care a fost săltat de jandarmi la protestul din Piața Universității

Publicat: 30 mart. 2021
Protest Piata Universitatii, barbat retinut de jandarmi infasurat in tricolor
Un protestatar a fost dus la Secția 10 de Poliție în cursul zilei de luni după-amiaza, după ce oamenii legii au observat că bărbatul nu purta masca de protecție

Seara trecută au avut loc o serie de manifestații și proteste în stradă care s-au lăsat cu audieri și chiar intervenția medicilor de pe ambulanță. Un protest care ar fi trebuit să fie pașnic s-a transformat rapid într-o misiune grea pentru oamenii legii. Mai mulți protestatari deveniseră agresivi pe străzi, ba chiar au și provocat daune materiale în spațiul public și au rănit alte persoane.

Un protestatar a fost dus la Secția 10 de Poliție în cursul zilei de luni după-amiaza, după ce oamenii legii au observat că bărbatul nu purta masca de protecție la manifestația anti-restricții. De asemenea, bărbatul nu a dorit să se legitimeze. Mai mult decât atât, și un echipaj medical a fost chemat la secție, după câteva ore de audieri, arată Antena 3.

Starea de sănătate a bărbatului este una stabilă și a fost dus la Spitalul Floreasca pentru evaluare. Nu a fost încă testat pentru coronavirus, deoarece bărbatul a negat vreun contact direct cu o persoană care să aibă virusul.

Cine e bărbatul care a fost săltat de jandarmi

De asemenea, protestatarul a refuzat avocatul din oficiu, alegând să își cheme el singur un avocat. Bărbatul are 40 de ani, este inginer de profesie și a stat în SUA timp de zece ani. A divorțat recent și, spune el, este supărat de acest lucru. Luni a luat decizia de a ieși la proteste:

„Un jandarm m-a băgat cu capul în scaun și aveam și tricolorul pe cap, țipăm după aer și am crezut că mor. Mergeți la biserica fraților, fără masca pe bot. Nu mă lasă să întru în ambulanță asta fără masca. Mi-au dat amendă”.

Vlad Hossu, avocatul bărbatului: „Avea fire de sutură în gură. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din punct de vedere social. E un drept al sau să protesteze. Ce i s-a întâmplat a fost o reacție exagerată din partea jandarmeriei în raport cu atitudinea să care nu necesită o asemenea intervenție. Este adevărat că a refuzat să se legitimeze. Are anumite leziuni generate de imobilizarea sa”.

Ce spune Jandarmeria

Comunicatul transmis de Jandarmerie: „În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piața Universității, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele.

Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”.
Adauga un comentariu