National

Cine e singura femeie cu care a fost însurat Ion Țiriac, care l-a înşelat cu Sergiu Nicolaescu

Publicat: 05 apr. 2021

Ion Ţiriac, cel mai bogat român al lumii, și nu numai, n-a ascuns niciodată că a avut o viaţă extrem de tumultuoasă. ”Am trei copii din mariaje și alti 30 din alte relații”, spunea Ţiriac. Cei trei copii, recunoscuţi – Ion-Alexandru, Mihai-Karim si Ioana. Mama lui Ion Alexandru este un fost top model american – Mikette von Issenberg iar Mihai-Karim si Ioana, cu jurnalista egipteancă Sophye Ayad.

Niciunul dintre copiii lui Țiriac nu este rod al unei relații care să fi fost legalizată în fața ofițerului de stare civilă. De fapt, el a fost însurat o singură dată, și s-a întâmplat acum mai bine de 50 de ani.

Singura soție a lui Ion Țiriac a fost Erika Braedt, handbalistă la Ştiinta Bucureşti, mai mică cu cinci ani decât el, o săsoaică pe care miliardarul a ajutat-o ulterior să emigreze în Germania.

Cei doi s-au casatorit in 1963, cand ea avea 19 ani, iar Tiriac – 23. Practicant, in paralel, al tenisului la Dinamo si al hocheiului pe gheata la Stiinta, Tiriac a luat-o de nevasta pe Erika intre doua turnee de tenis si inaintea participarii la Jocurile Olimpice de Iarna de la Innsbruck.

Cei doi s-au s-au despărţit în 1965. S-a vorbit despre faptul că ruptura s-a produs pentru că Erika era bănuită a avea o relaţie cu scrimerul Ionel Drâmbă, însă, tot gura lumii spunea că s-ar fi cuplat şi cu Sergiu Nicolaescu.

”Ţiriac venea tot timpul la noi cu soţia sa. Erika Braedt, prima nevastă a lui Ţiriac, s-a combinat cu Sergiu Nicolaescu chiar la noi în casă, în timpul unor sărbători de iarnă, pare-mi-se în 1965. Sergiu, Ţiriac şi soţia sa, Erika, erau invitaţii tatălui meu.

Sergiu era un mare cuceritor, un curtenitor, un Don Juan, iar Erika se săturase de Ţiriac, era nemulţumită de el. Au avut chiar atunci o aventură, iar după aceea Erika şi Ţiriac au divorţat.

De atunci s-a instalat ranchiuna între Ţiriac şi Nicolaescu. Nicolaescu s-a cuplat cu soţia lui Ţiriac la mine în casă”, a dezvăluit Jean Maurer, fiul fostului prim-ministru al României, Ion Gheorghe Maurer, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea.

Iolanda, sora regizorului Sergiu Nicolaescu, a declarat pe această temă: „Fratele meu a avut destule femei. Ca să nu mai zic de actriţele care au jucat în filmele lui… Nu ştiam că a fost iubita lui Ţiriac.

Dar n-a fost ceva… o poveste serioasă. Nu a fost ceva foarte important. A fost ceva trecător, de scrută durată. (…) S-a întâmplat acum o sută de ani… Cred că fratele meu a avut cu multe femei aventuri, nu numai cu ea. Aşa că…”.

Erika, fosta Braedt, acum Sigwart, nu are copii.

Ea a emigrat cu ajutorul lui Tiriac in Germania, unde erau deja stabiliti parintii (Artur si Hilde), fratele (Gert) si bunica (Maria), intai la Munchen, apoi in landul Baden-Wurttenberg.

Erika Sigwart, este legitimata la Golf-Club Heilbronn-Hohenlohe, situat intr-un sat aflat la 10 km nord de Stuttgart. De altfel, ea este capitanul echipei de femei +65 de ani a clubului la care este inscris si actualul sau sot, Hartmut Sigwart, un afacerist local ce detine o firma de investitii in capitala landului Baden-Württemberg.

Erika a vizitat ultima data Romania in 1998, moment in care a vandut cu 1 milion de dolari vila din cartierul bucurestean Primaverii in care locuise mai bine de 20 de ani impreuna cu familia si care fusese nationalizata de comunisti.
Adauga un comentariu