Local

Cine este polițistul anului 2021? Ce a făcut acesta pentru a fi premiat – VIDEO

Publicat: 26 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este polițistul anului 2021 Ce a făcut acesta pentru a fi premiat - VIDEO
Gabriel Trifescu s-a remarcat încă din luna februarie a anului 2021 cu o misiune inedită în care a recuperat un coif viking unic în România

Gabriel Trifescu este agent în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și a primit distincția „Polițistul anului 2021”, vineri, 25 martie 2022, în cadrul festivităților de Ziua Națională a Poliției Române. Acesta s-a remarcat în cadrul IPJ Iași pentru activitatea profesională pe tot parcursul anului 2021.

Polițistul anului 2021, Gabriel Trifescu, face parte din echipa Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași din anul 2006 și în prezent este inspector de poliție în cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

Acesta s-a remarcat încă din luna februarie 2021 în cadrul unei misiuni inedite. Gabriel Trifescu a fost agentul poliției ieșene care a recuperat un un obiect unicat în România.

patru politisti in fata sediului politiei municipale
Patru polițiști ieșeni au primit distincția de „ Polițist de onoare”

Polițistul anului 2021 a recuperat o colecție de 103 monede medievale

 mai multi agenti de politie intr-o sala de festivitati
Distințiile au fost oferite intr-un cadru festiv de către Inspectorul Sef al IPJ Iași Costel Gîtlan

În luna februarie 2021, Gabriel Trifescu a recuperat un obiect de patrimoniu unicat în România, ce face parte din categoria Tezaur – coif de sorginte vikingă – întâlnit adesea în spaţiul Baltic, de tipul celor datate în secolele X-XII, ce are o valoare istorică incomensurabilă.

Pe aceeași latură, agentul de poliție a recuperat o colecție de 103 monede medievale – tezaur constituit din emisiuni islamice al Hoardei de Aur, Hoardei Mari, Hanatului Crimeii, Moldova – Cetatea Albă şi coloniei genoveze Tana. Databile din secolul al XV-lea, ar fi fost sustrase din situl arheologic de importanţă naţională Centrul Istoric şi Curtea Domnească, din municipiul Iaşi.

„Poliţistul a făcut parte din colectivele de ofiţeri care au desfăşurat activităţi în cauzele penale complexe care priveau infracţiuni contra patrimoniului (furturi cu prejudiciu însemnat), infracţiuni cu moduri de operare deosebite comise de autori necunoscuţi (tâlhării), participând la identificarea acestora.În anul 2021, poliţistul a participat la recuperarea a 13 autoturisme, majoritatea de lux, ce figurau ca fiind urmărite la nivel european”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

mai multi politisti intr-o sala de conferinta
De ziua Poliției Române, IPJ Iași a sărbătorit reușitele agenților

Poliția din Iași laudă perseverența

un coif viking in  mainile unei persoane
Coiful descoperit de Gabriel Trifescu este unic în România și valoarea acestuia este inestimabilă

Atât Gabriel Trifescu, cât și ceilalți trei colegi premiați cu distincția de “Polițist de onoare” , într-un cadru festiv dedicat Zilei Naționale a Poliției Române,laudă perseverența și munca în echipă a tuturor laturilor IPJ Iași. Cu toate că meritul a fost atribuit unei persoane, toți consideră că misiunile finalizate cu succes sunt rezultatul muncii în echipă.

Activitățile Poliției din Iași cu ocazia Zilei Naționale a Poliției Române nu au luat sfârșit. Pe data de 26 martie 2022 are loc lângă Palatul Culturii o amplă activitate demonstrativă.

Ieșenii vor putea face cunoștință cu câinii polițiști din cadrul IPJ Iași și vor putea discuta cu agenții de poliție despre pașii de urmat pentru a se înscrie în sistemul de învățământ al Ministerului Afacerilor Interne.

„Vă aşteptăm la Palas Mall Iaşi, cu un detaşament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic, autospeciala Biroului pentru Protecţia Animalelor şi autospeciale rutiere. Câinii poliţişti vor prezenta exerciţii demonstrative, sub coordonarea instructorilor, iar luptătorii S.A.S. (mascaţii) vă vor prezenta echipamentul şi armamentul folosit în misiuni şi exerciţii specifice situaţiilor de risc în care intervin”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Cu puțin noroc, ieșenii vor avea ocazia să se întâlnească la Palatul Culturii și cu Gabriel Trifescu, polițistul anului 2021.

Adauga un comentariu