National

Cine este Raluca Turcan, singura femeie din Guvernul Florin Cîțu. Planurile pentru România ale noului ministru al Muncii și Protecției Sociale

Publicat: 23 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Raluca Turcan este Ministrul Muncii și Protecției Sociale, fiind singura femeie din Guvernul Florin Cîțu. În seara zilei de miercuri, 23 decembrie, Raluca Turcan, alături de ceilalți miniștri votați de Parlamentul României, au depus jurământul, pentru a prelua, oficial, frâiele acestei țări și pentru a acționa imediat întru bunăstarea României.

În pofida faptului că toate guvernele au o politică de a păstra un echilibru între funcțiile dintre bărbați și femei, Guvernul Florin Cîțu, format din coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR, a decis să nu respecte această regulă de bun simț. Din această perspectivă, noul Guvern, investit de către Parlamentul României, are doar o singură femeie, în persoana Ralucăi Turcan, desemnată ca ministru al Muncii și Protecției Sociale. Ca un exemplu, observăm faptul că Guvernul anterior celui format din Ludovic Orban și PNL, avea 9 femei, un record pentru România.

De acum ministrul Muncii, Raluca Turcan se va concentra pe două paliere extrem de importante. Primul este reprezentat de introducerea digitalizării în toate domeniile de activitate şi la toate palierele de interacţiune cu cetăţeanul. Al doilea palier cuprinde abordarea personalizată a beneficiarului. Aceste lucruri sunt prevăzute de programul de guvernare, propus de coaliția PNL-USR PLUS-UDMR.

Principalele obiective ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Astfel, obiectivele principale stabilite de Ministerul Muncii vizează următoarele:

1. Interconectarea bazelor de date între instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale
2. Eficientizarea politicii de ocupare şi de stimulare a muncii, astfel încât să se ofere servicii competitive şi adaptate realităţilor din piaţa muncii atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă
3. Să crească nivelul de informare a pensionarilor cu privire la întreg cadrul legal şi implicit la modificările din ultimii ani şi capacitatea sistemului

Alte obiective majore sunt:
* Implementarea unui mecanism obiectiv de stabilire a salariului minim brut pe ţara garantat în
plată
* Profesionalizarea şi depolitizarea Inspecţiei Muncii

Gabriela Firea: „În băncile Guvernului există doar o doamnă, înghesuită în spate şi trimisă la Muncă”

Gabriela Firea, senatoare PSD, a taxat faptul că în Guvernul Florin Cîțu există doar o singură femeie, Raluca Turcan

„Daţi-mi voie să încep cu o remarcă. E o observaţie pertinentă. În băncile Guvernului există doar o doamnă, nu cred că e o notă foarte bune pentru trei partide care au un discurs european. Şi înghesuită în spate şi trimisă la Muncă. În Guvernele PSD existau doamne pregătite pentru a gestiona aspecte. Domnii de dreapta ţin doamnele în backstage. Vom vedea cât vor falsa la guvernare. E normal să le dăm timp să guverneze. Numai aşa vom face un paralelism. Se spunea că de obicei bărbaţii îşi cer scuze pentru slăbiciunile pe care le au, iar doamnele îşi cer scuze pentru puterea pe care le-a dat-o Dumnezeu. Aş vrea să ştiu când îşi vor cere guvernanţi scuze faţă de copii, de familii, pentru tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta în educaţie. Ce le putem spune noi românilor care stăm umăr la umăr în Parlament? Ce le putem transmite părinţilor şi profesorilor?

Când le vor cere guvernanţi iertare părinţilor din România, familiilor, profesorilor? E o întrebare valabilă şi pertinentă. Avem SUA, Franţa, Germania, Italia cu toţii au realizat foarte multe cercetări ştiinţifice care au relevat că la şcoală copii s-au infectat puţin spre deloc. A fost dramatic pentru copii şi elevi închiderea şcolilor. Vom plăti cu toţii închiderea şcolilor peste ani când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii europeană, pentru că nu au avut acces la educaţie”, a afirmat Gabriela Firea în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit news.ro.

Adauga un comentariu