National

Cine este tânărul din Gorj infectat cu coronavirus! Și iubita lui este în autoizolare

Publicat: 27 feb. 2020

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineața, la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităților, a fost izolat la domiciliu de două zile.

Primarul comunei Prigoria, localitatea în care tânărul infectat locuieşte, susţine că şi iubita tânărului de 25 de ani se află izolată la domiciliu.

„Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv. așteptăm ambulanța să fie transportat la București. Ceilalți Rămân izolați, le vom aduce mâncare, apă și așteptăm instrucțiuni din partea prefectului și a DSP. Tânărul este salariat la o unitate unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr, în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici. Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea niciun simptom. Eu intuiesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane. În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului (hala e închiriată de la italian – n.r.). Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Tg-Jiu”, a spus Iuliana Iliescu, potrivit gorjdomino.ro.

Mai mult decât atât, în cursul zilei se așteaptă ca și șeful lui Sergiu, tânărul infectat, să fie retestat, după ce, inițial, rezultatul a ieșit negativ.

„Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, în această seară, a ajuns la Institutul «Matei Balș» din București în urmă cu scurt timp. Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Bărbatul a fost predat personalului Institutului «Matei Balș» și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice”, au spus autoritățile.



loading...

Adauga un comentariu