Local

Cine este traseistul politic Pavel Pântea? Un fost condamnat la închisoare pentru țepe în Iași

Publicat: 04 dec. 2023
_____ Vizualizări 24 Comentarii
Cine este traseistul politic Pavel Pântea Un fost condamnat la închisoare pentru țepe în Iași
Penalul Pavel Pântea a intrat în AUR și se pozează cu diverse personalități din partid

Despre traseistul politic Pavel Pântea se pot spune multe. Un fost administrator de scară a ajuns să fie condamnat la peste 3 ani de închisoare pentru țepe din Iași. Bun prieten cu Viorel Blăjuț, un alt afacerist care are mari probleme penale, Pavel Pantea vrea să se afirme politic.

Cine este Pavel Pântea, traseistul penal

Pavel Pântea este un traseist politic care a avut mari probleme cu legea fiind condamnat definitiv  la 3 ani și 6  luni de închisoare cu executare. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns ca ieșenii să aleagă un condamnat penal, un rege al țepelor (nu noi spunem că e țepar, ci instanța care l-a condamnat penal).

Vă aducem aminte că în urmă cu câțiva ani, mai precis în data de 28 octombrie, Pavel Pântea a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar complex ce viza infracțiuni precum șantaj, participare improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune în formă continuată.

Conform acuzațiilor formulate de către procurori, Pavel Pântea și Florin Crudu ar fi încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru o locuință situată în zona Tudor Vladimirescu. Din această tranzacție, cei doi inculpați ar fi obținut ilegal suma de 10.000 de euro. Chiar dacă ulterior contractul a fost reziliat, banii nu au fost restituiți părților implicate.

În cadrul aceluiași dosar, Pavel Pântea și Silviu Hordilă au fost implicați într-un alt antecontract pentru aceeași locuință, semnat cu o locuitoare a Iașului. Aceasta din urmă ar fi acordat un avans de 20.000 de euro și un împrumut suplimentar de 1.000 de euro. Neînregistrând nici rambursarea sumelor, nici transferul proprietății, femeia s-a văzut nevoită să apeleze la un executor judecătoresc în încercarea de a-și recupera prejudiciul suferit în urma acestor tranzacții dubioase.

Pavel Pântea prieten la cataramă cu Viorel Blăjuț

Pentru că oamenii de aceeași calitate inferioară se atrag, Pavel Pântea este prieten la cataramă cu controversatul Viorel Băjuț, un om de afaceri obscur din Iași care are numeroase probleme legale cu Spitalul Sf. Sava. Candidat la Primăria Iași și șef al partidului PSI, Viorel Blăjuț a fost amendat cu jumătate de milion de lei. Unitatea medicală funcționa fără autorizație

În urma numeroaselor sesizări formulate atât de către pacienți, cât și de către cadrele medicale, cu privire la managementul defectuos din cadrul Spitalului „Sf. Sava”, sub administrarea lui Viorel Blăjuț, candidat la Primăria Iași și lider al partidului PSI, inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au demarat controale amănunțite. Rezultatele acestora au fost alarmante, dezvăluind o serie de nereguli grave în această unitate medicală.

Viorel Blăjuț este prieten la cataramă cu Pavel Pântea

Concret, au fost efectuate două inspecții în cadrul spitalului, iar concluziile au evidențiat nu mai puțin de 20 de deficiențe semnificative. Ca urmare a constatărilor, au fost emise 11 avertismente, iar instituția a fost sancționată cu o amendă în valoare de 50.000 de lei.

Paradoxal, Viorel Blăjuț figurează și ca proprietar al societății Iașisting, specializată în furnizarea de servicii de consultanță în domenii precum protecția muncii, elaborarea planurilor de intervenție în caz de incendiu, precum și organizarea de cursuri de formare profesională pentru personalul tehnic cu atribuții în domeniul securității și stingerii incendiilor, inclusiv comercializarea de echipamente și accesorii PSI. Cu toate acestea, controversatul om de afaceri nu s-a simțit obligat să obțină autorizația de securitate la incendiu pentru spitalul pe care îl deține.

În mod firesc, ar fi de așteptat ca legislația să impună condiții stricte și să interzică funcționarea spitalelor fără această autorizație. Instituția medicală condusă de Viorel Blăjuț ar fi trebuit să fie închisă, cu atât mai mult cu cât incendiile în unitățile spitalicești devin tot mai frecvente, iar respectarea normelor de securitate ar trebui să fie prioritară în astfel de cazuri.

Pavel Pântea, penalul care dorește să intre în politică

Revenind la prietenul Pavel Pântea, un penal care a intrat în politică pentru a se bucura de protecție, menționăm faptul că acesta a intrat în mai toate partidele care l-au primit. A fost înscris în Pro România, dar și în partidul AUR condus de George Simion.

Interesant este faptul că AUR se dorește a fi un partid care luptă împotriva sistemului, împotriva penalilor și împotriva țeparilor. Dar totuși permite înscrierea lui Pavel Pântea. În concluzie, ieșenii ar trebui să fie atenți când vor vota pentru a nu vota penali și traseiști politici precum Pavel Pântea.

 

 

Comentarii
  • Știre de 2 lei.Ce instigati voi pe cine sa voteze ieșenii?
    Chirica e mai bun?Toți fura,dar macar sa facă și o schimbare,fiți serioși.

  • Ăsta nu e ăla de se bate în piept ca el e președinte de scară patriot și închide afacerile austriecilor? Un pușcăriaș care vrea sa ajungă politician extremist, nice

  • E unu’ la ei acolo, de la Goruni de se imbraca în popă !!!! E, ala a fost cândva milițian la Tomesti, râdea lumea de el și de frustrat ce era, bătea copii!!!

  • A fost Un Tapangiu Notoriu a lasat oamenii pe strada Un bulanghiu notoriu a tepuit tot cea putut era Tovaras mare cu Bulanghiul de Bernic pe ala la luat Dumnezeu la trimis la Cazan poate il ia si pe Asta care din Mare tapanghiu si Puscarias a devenit Mare Puliticean

  • Așa este.așa zisul popa din goruni e mare pulitician.a fost pupincuristul lui sosoaca,iar acum e a lui Simion.un descreierat care își bate și parintii

  • Eu știu că dacă ți-ai ispășit pedeapsa ești reabilitat. Însă, „reabilitare” după ce ai luat nota 2 la Bacalaureat, la 40 de ani, precum Blajut?Să fim serioși. Chirica, așa cum e el, a fost olimpic.Sef de promoție. N-ai cum sa mi-l propui pe Blajut, ca primar. Nu-l pot vota.

  • Fraților,ăla de la goruni care se îmbracă in popa și mare om politic m-a amenințat cu pistolul.Am făcut plângere penală dar degeaba

  • Da’ cine e bursucul opac traseist cu care dă mâna Pantea traseistul ?
    Cu ăștia manipulează poporul român cei de la AUR cu tot AUR-ul lor jegos

  • AUR = tigani & tarani cocliti.

    Baaaaa cum sa existe posibilitatea ca un TIGAN sa fie votat??

    Se pare ca in Romania, tiganii sunt tratati precum evreii de prin toata lumea: nu ai voie sa le spui nimic; ei se pot sustrage de la respectarea legii fara probleme. 🥲🥲🥲

  • Ciprian Paraschiv trebuie sa fie propunerea AUR pentru Primaria Iasi. Punctum!
    Nu mai vreau parveniti, nu mai vreau taranoi, curvari si combinatori.
    Vrem oameni educati, oameni care citesc, patrioti si iubitori de Iasi. Oameni de care sa nu ne fie rusine atunci cand deschid gura; oameni care sa doreasca ca analfabetismul sa plece din Iasi si nu invers.
    De aceea, ca iesean, mi-l doresc pe Ciprian Paraschiv ca si candidat AUR pentru Primaria Iasi!

  • @Nicolae Exista in aplicatia AUR o functie care nu exista nicaieri altundeva: aceea de-a raporta un membru, in caz ca ai o suspiciune ori o informatie despre acesta. Raportarea ta pleaca direct la Bucuresti, incat conducerea va sti orice informatie, despre fiecare. In momentul in care ai potential, evident vei fi chestionat si despre lucrurile intamplate in viata ta. Nu exista alt partid, momentan, care sa aiba un sistem mai bine pus la punct.
    La AUR s-a terminat cu bisericutele, cu mosmondelile la nivel local de tipul „eu te protejez pe tine/ tu ma ajuti pe mine” . Bucurestiul stie tot, despre fiecare.
    Un aspect despre Pavel Pantea: i-ati vazut vreodata studiile? Si mai mult decat atat, notele cu care a terminat Facultatea de Drept (UAIC) cat si masteratul? Cand il intalniti, rugati-l sa vi le arate…
    Multi n-au notele alea, la sport.
    Iar Terhes? Cris Terhes este un bun national.
    Cata istorie a Ardealului (si nu numai), a PNT-ului – decazut astazi sub pacatul coruptiei; cata Constitutie si Drept Constitutional cunoaste acest om, fiind si un excelent comunicator, face sa paleasca orice lepadatura tradatoare, trimisa pana acum in Parlamentul European ca si reprezentant al nostru.
    Cautati pe YouTube discursul lui de la Iasi, din 2021.
    Despre noi, doar atat: Ciprian Paraschiv primar al Iasului!
    Un om educat, iubit de ieseni, patriot si reprezentativ pentru mandra capitala a Moldovei de altadat’
    Forza AUR!

  • Uite așa își încearcă norocul! În politică intră doar la furat. La ce te poți aștepta de la un fost condamnat pentru infracțiuni de înșelăciune, șantaj etc?

  • Tu chiar crezi ce zici ce Facultate terminat ? A treminat Facultatea de Drept la Alexandru Ioan Cuza ? Sau poate a facut Masterul La Bucuresti la Academia de Politie dar a confundat facultatea cu Penitenciarul Rahova sau Jilava ? Ce este asa de greu de inteles la o simpla cauta pe gooole apare ce a fost un Mare Escroc , Sageata a Cordunenilor si Puscarias

Adauga un comentariu