Prima pagină » Magazin » Cine NU va avea voie sa-si faca tatuaje
Cine NU va avea voie sa-si faca tatuaje

Cine NU va avea voie sa-si faca tatuaje

06 mart. 2015, 09:59,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:485499;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Ministerul Sanatatii, la initiativa Uniunii Tatuatorilor din Romania (UTR), a lansat anul trecut un proiect menit sa reduca riscul de transmitere a bolilor in saloanele de tatuaje. Astfel bolnavii cu HIV, hepatite, diabet, cardiacii, nevazatorii (chiar si insotiti), gravidele, epilepticii si bolnavii psihic nu vor mai avea voie sa-si faca tatuaje, iar cei care le executa trebuie sa stie sa acorde primul- ajutor. Nu mai putin de 100 de cabinete functioneaza numai in Capitala, insa doar 10% dintre ele o fac legal.
Citeste si: Un student a inventat crema de INDEPARTARE a tatuajelor
Nici minorii nu isi vor mai putea face tatuaje fara acordul scris al parintilor, iar piercinguri isi vor putea face doar cei peste 16 ani, cu exceptia celor din urechi. Piercingurile genitale sunt interzise complet tinerilor sub 18 ani. O alta noutate este obligativitatea tatuatorilor de a se imuniza impotriva hepatitei B, dar si introducerea testului de alergie.
Citeste si: FABULOS! Un barbat si-a tatuat pe corp TOATE desenele fiului sau – FOTO
Fiecare cabinet trebuie sa detina trei tipuri de sterilizatoare, sa fie dotat cu lampa ionizanta care „omoara”bacteriile si cu aer conditionat, iar spatiul de lucru trebuie sa aiba o suprafata de minimum 6 mp. Daca in prezent, autorizatiile de functionare pentru un salon se obtin in baza unei declaratii pe proprie raspundere, noile modificari impun controale de la DSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *