Actualitate

Cine va fi numit în funcţia de secretar general al Guvernului. Care este propunerea PSD

Publicat: 02 dec. 2021
O umbră pe un fundal roșu al PSD
Social-democrații au făcut o propunere pentru funcția de secretar general al Executivului, fiind Marian Neacșu

Astăzi, 2 decembrie 2021, funcția de secretar general al Guvernului Ciucă ar urma să fie ocupată. Marian Neacşu a fost propus de Partidul Social Democrat. Preşedintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a transmis faptul că îşi „asumă” propunerea, chiar dacă Neacșu a fost condamnat penal. Ciolacu a ținut să adauge că Marian Neacșu nu are în cazier antecedente penale, deoarece acea condamnare „e depăşită juridic”.

”Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a spus Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, afirmând că premierul Nicolae Ciucă nu a avut nimic de comentat legat de propunerea PSD.

PSD îl va propune pe Marian Neacșu. Marcel Ciolacu: „E atributul prim-ministrului”

Preşedintele Partidului Social Democrat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a menționat că îşi „asumă” propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de partidul pe care îl conduce pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Reamintim faptul că acesta a fost condamnat penal pentru că și-a angajat fiica la biroul parlamentar.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru ce dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară.

Interpelat ce părere are premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, despre propunere, liderul PSD a răspuns: „Nu are nicio părere… domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

De asemenea, în ceea ce priveşte trecutul lui Marian Neacşu, condamnat, în luna februarie a anului 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, pentru că şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar, Marcel Ciolacu a susţinut că acea condamnare „e depăşită juridic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.

Cine este Marian Neacșu

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, este în prezent vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta a fost exclus din Partidul Social Democrat, în anul 2018, în perioada în care preşedinte al formaţiunii era Liviu Dragnea, fiind unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca Dragnea să facă un pas în spate de la şefia PSD.

Mai apoi, Neacşu s-a înscris în formațiunea politică Pro România, în februarie 2019, însă în iunie 2019 acesta a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacşu, a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

Oficialul nu a mai putut candida pentru un nou mandat, deoarece instanţa l-a condamnat, în februarie 2016 la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese.

Adauga un comentariu