Sport

Cine va reprezenta România la turneul de la US Open, în absența Simonei Halep. 6 sportivi din România vor fi pe tabloul principal

Publicat: 27 aug. 2020
Simona Halep (numărul 2 WTA) a anunțat că nu va participa la ediția din 2020 a turneului US Open, din cauza situației create de pandemie.
August 24, 2018 - Simona Halep nu va fi prezenta la ediția din acest an a turneului US Open.

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis din România, Simona Halep, nu va participa la ediția 2020 a turneului US Open.

Simona Halep (numărul 2 WTA) a anunțat că nu va participa la ediția din 2020 a turneului de US Open din cauza situației create de pandemie, dar România va fi reprezentată la Grand Slam-ul american de 6 sportivi. US Open va avea loc în perioada 31 august – 13 septembrie. Cea mai valoroasă jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a declarat „forfait” înaintea Grand Slam-ului american, dar țara noastră va avea 6 sportivi prezenți la Flushing Meadows.

Pe tabloul competiției de simplu feminin, vom avea 4 reprezentante: Irina Begu (numărul 70 WTA), Sorana Cîrstea (numărul 77 WTA), Patricia țig (numărul 86 WTA) și Mihaela Buzărnescu (numărul 122 WTA). „Miki” Buzărnescu va juca primul meci oficial după aproape un an în care nu a putut evolua din cauza accidentărilor și, ulterior, a suspendării circuitului din cauza pandemiei de COVID-19.

Simona Halep nu va participa la US Open, dar 6 sportivi din România vor fi pe tabloul principal

În întrecerea de dublu feminin de la New York, Raluca Olaru va face pereche cu Sara Sorribes Tormo, din Spania, iar la dublu masculin, România îl va avea pe Horia Tecău, care va face echipă cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer. Pe tabloul competiției de simplu masculin nu vom avea niciun reprezentant, după ce Marius Copil a decis să nu participe la US Open.
Joi, 27 august, va avea loc tragerea la sorți în proba de simplu, iar sportivele din România își vor afla adversarele din primul tur, dar și traseul mai departe în competiție. Horia Tecău și Raluca Olaru își vor cunoaște oponenții din prima rundă pe 30 august.

Simona Halep va mai da greutate circuitului WTA în următorii ani

Simona Halep va mai da greutate circuitului WTA în următorii ani, după cum susține Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis.
Cu o pregătire fizică remarcabilă, jucătoarea cu cea mai iute deplasare din tenisul feminin a revenit cu un triumf, la Praga, care-i ridică nivelul de încredere. Într-un sport în care foarte multe campioane se retrag devreme, Simona Halep pare să-și fi măsurat bine pașii în carieră.
Cu 21 de titluri în palmares, constănțeanca antrenată de Darren Cahill și Artemon Apostu-Efremov va juca tenis de cel mai înalt nivel și după 30 de ani.

Ion Țiriac (81 de ani), un apropiat al campioanei de la Wimbledon, dă asigurări că a doua jucătoare a lumii va rămâne în elită încă cinci-șase ani.

„Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep”, a declarat Ion Țiriac

O jucătoare de pe locul 674 WTA o înlocuiește pe Simona Halep la US Open

Câștigătoare în Cehia în fața jucătoarei Elise Mertens (Belgia), constănțeanca și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, apoi și-a anunțat oficial retragerea de la US Open, turneu de Grand Slam pe care nu l-a câștigat vreodată.
Simona Halep a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a US Open. Organizatorii turneului de la New York au anunțat că o jucătoare pe locul 674 WTA îi va lua locul româncei pe tabloul principal al competiției.
La o zi după ce a cucerit al 21-lea trofeu al carierei, Simona Halep a anunțat că nu va participa la US Open din cauza situației provocate de pandemie:

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open”, a scris Simona pe Twitter.

Organizatorii turneului american au făcut public numele jucătoarei care o va înlocui pe sportiva din România pe tabloul principal al întrecerii. Irina Khromacheva, numărul 674 WTA, va evolua în primul tur de la US Open în locul Simonei Halep. Rusoaica de 25 de ani este la prima participare la turneul de Grand Slam american.

Adauga un comentariu