Local

Cine vor fi antrenorii de la Poli Iași Primavera

Publicat: 11 mai 2020

Politehnica Iași a stabilit cine vor fi antrenorii echipei a doua a clubului, Poli Iași Primavera.

Astfel, antrenor principal va fi Andrei Marian, recunoscut pentru activitatea desfășurată din anul 2002 la Liceul cu Program Sportiv. Licențiat al Facultății de Educație Fizică și Sport și cu master în Management Sportiv, Andrei Marian a înregistrat rezultate remarcabile ca antrenor la LPS Iași, precum titlul de campion național la Memorialul “Gh. Ola” (jucători sub 12 ani) în anul 2004, cu generația 1992, și locul secund în Campionatul Național la Juniori B (jucători sub 17 ani) în anul 2013, cu generația 1996. Mai mulți dintre elevii săi au făcut parte din loturile naționale, printre aceștia numărându-se Alexandru Crețu (în prezent la NK Maribor), Andrei Herghelegiu (CS Mioveni), Ionuț Pantîru (FCSB), Ștefan Lefter și Alex Donose (Academia Rapid București), iar mulți alții sunt legitimați la formații din primele trei eșaloane (Ștefan Cană – FC Farul, Iulian Ciubotariu – Metaloglobus, Mihai Asofiei – Știința Miroslava, Mădălin Ciobanu – Huși). Andrei Marian va continua activitatea la LPS, dar și la Centrul de Excelență, înființat anul trecut de Consiliul Județean Iași, unde este antrenor coordonator.

„Este o șansă importantă care li se acordă tinerilor jucători în a-și putea valorifica potențialul. Sperăm ca, peste câțiva ani, pe unii dintre ei să-i vedem jucând pentru echipa mare a Politehnicii. Pentru noi este o mare provocare, un pas inainte. Vom încerca să îndeplinim obiectivul trasat, acela de a promova jucători la echipa mare”, a declarat antrenorul Andrei Marian.

Dorel Stafie, antrenor second la Poli Iași Primavera

Antrenor second va fi Dorel Stafie, profesor-antrenor la LPS Iași.

„Este un proiect pe care eu îl aștept de foarte mult timp. Cred în el! De aceea am și acceptat să fac parte din acest proiect. Sper din toată inima ca, în viitorul apropiat, cât mai mulți copii din Iași să facă parte din echipa mare așa cum era și când jucam eu. Sper ca tinerii jucători să se ridice la nivelul proiectului”, a spus Dorel Stafie.

Ioan Câmpeanu, antrenor cu portarii

Andrei Marian și Dorel Stafie vor fi ajutați de Ioan Câmpeanu, antrenor pentru portari, și Andrei Antoce, preparator fizic, ambii din Academia CSM Politehnica.

Proiectul va fi coordonat de administratorul delegat Anton Heleșteanu, cel care va continua și activitatea de scouting, ajutat fiind și de membrii staff-ului tehnic al echipei “Primavera” a clubului.

Președintele CSM Politehnica Iași, Ciprian Paraschiv, este convins că echipa “Primavera” a clubului va fi o verigă foarte importantă pentru dezvoltarea fotbalului ieșean: “Este un pas necesar și important pentru noul proiect al CSM Politehnica Iași, echipa comunității. Practic, din această clipă, toți copiii din județul Iași trebuie să spere și să îndrăznească să viseze că pot să joace pe stadionul din Copou sau pe noul stadion al orașului în echipa mare și să reprezinte cu mândrie județul și orașul nostru.”

Adauga un comentariu